Då SM-kvalen (BoxAllsvenskan) inte har gett den effekten vi hoppats på och många klubbar uttryckt att det blir dyrare för dem än tidigare kommer här nya riktlinjer för kval till SM i Tidaholm 2015.

Vi slopar SM-kvalturneringarna. Alla turneringar i TA-systemet och alla tävlingsresultat som inkommer till SBF räknas till rankingen. I de klasser med fler än 8 anmälda (vilket brukar vara 3-4 herrklasser) går vi på rankingen en månad före SM, i samband med att anmälningstiden går ut.

Vid 9 anmälda boxare: En intern ranking görs baserad på SBF:s ranking (det kan ju hända att någon saknas eller att någon gått upp/ner en klass). 8:an och 9:an möts i en SM-kvalmatch, förslagsvis på Nybörjarmästerskapen, annars på en geografiskt lämplig klubbgala.

Vid 10 anmälda boxare: Samma som ovan, fast 7:an möter 10:an och 8:an möter 9:an i två SM-kvalmatcher, förslagsvis på Nybörjarmästerskapen, annars på en geografiskt lämplig klubbgala.

Vid fler än 10 anmälda boxare: Alla som hamnar utanför Topp 10 blir reserver, sen möts 7:an och 10:an och 8:an möter 9:an i två SM-kvalmatcher, förslagsvis på Nybörjarmästerskapen, annars på en geografiskt lämplig klubbgala.