Under ordinarie styrelsemöte den 18 september godkändes anställningen av Svenska Boxningsförbundets nya generalsekreterare – Pehr Grånefors! Fram till årsmötet i mitten av oktober kommer Pehr att gå parallellt med nuvarande generalsekreterare Håkan Stigzelius. Med ett varmt välkomnande följer här en presentation, skriven av honom själv.

Namn: Pehr Grånefors
Ålder: 45 år
Familj: Fru, två barn på 12 och 10 år.
Bor: Äppelviken, Bromma
Ledord: Ärlighet, ansvar och innovation.
Aktuell: Fr o m 15 oktober ny generalsekreterare för SBF

Fredagen den 28 september gör jag min sista arbetsdag som informatör/kommunikatör för Svenska kyrkan Sofia församling där mitt huvudansvar har varit information/kommunikation både internt och externt. Under min tid i kyrkan har jag arbetat för att kyrkan har kommit ut på nya arenor.  Kopplingen mellan olika föreningar såsom 08 Basket Human Rights, Hammarby fansens matchprogram, Hammarby Rugby och Brommapojkarna har blivit en naturlig del i det arbetet jag byggt upp.  Även arbete med ungdomar i Fryshuset, olika event på Södermalm som spelningar, konserter och utställningar mot rasism och främlingsfientlighet har tillhört min vardag. Tidigare arbetade jag under 16 år som journalist, redaktionschef och chefredaktör för olika tidningar inom Mälardalsregionen.

Mitt intresse för boxning väcktes vid tioårs ålder då jag ärvde ett par boxningshandskar och boxningsskor (modell old school) av min mors farbror. En ring riggades upp på tomten i Örebro och de som hade handskar i kvarteret blev inbjudna. Mer än så blev det inte av min boxningskarriär. Efter det har jag följt boxningen på håll och nu får jag då chansen att arbeta med boxning på heltid. En dröm går i uppfyllelse och det är med stor entusiasm och engagemang jag går in i rollen som generalsekreterare den 1 oktober.

Att axla Håkan Stigzelius mantel kommer inte att bli det lättaste men jag litar på stor support från styrelse, medlemmar och klubbar runt om i landet. Tillsammans kan vi ta boxningen till ännu högre höjder!

/ Pehr Grånefors

(pehr@swebox.se)