Söndagen den 26 mars höll Svenska Boxningsförbundets årsmöte på Quality Hotel Globe, Stockholm.

106 ombud registrerades av totalt 154 röstberättigade föreningar. Efter att Tommy Lindström dragit tillbaka sin kandidatur återstod tre kandidater till ordförandeposten, Simon Vis Jamegar, Pelle Löfving och Thabo Motsieloa som alla fick möjligheten att berätta om sig själv och svara på föreningarnas frågor. Mötesordförande Björn Rosengren.

Simon Vis Jamegar, ordförande nyval 2 år
43 år gammal, bor i Sthlm och har varit aktiv som tränare och ledare på BK Dalen sedan 2005.
Har varit både ungdom och juniormästare samt boxats i seniorlandslaget. Jag har även boxats som proffesionell boxare.
Är diplomerad marknadsekonom och under de senaste 20 åren arbetat inom digital-TV branschen med inriktning, marknadsföring, försäljning och ledarskap. Arbetar idag som konsult på Cylinda/Elektroskandia.
Jag har genuint intresse för andra människor och är väldigt social. På fritiden ägnar jag nästan all min tid med på mina barn som utövar Boxning, BJJ och gymnastik på Elitnivå. Min vision är att tillsammans med samtliga boxningsklubbar och ledare i Sverige skapa en värdegrund och arbeta fram en långsiktig plan för att utveckla våra ledare, utövare och därmed Svensk Boxning.

Teimor Alexander Mullazadeh, ledamot nyval 2 år
År 2000 kom jag in i boxningens värld. Det första som jag fastnade för är gemenskapen som man finner i boxningsklubbarna, på tävlingar i Sverige och internationellt. Det andra som jag fastnade för var känslan av att du är helt ensam inne i ringen med din motståndare och domaren. Just att du själv är ansvarig för vad som händer och inte händer. Under matchens gång hör du enbart din tränares röst. Emellanåt stängs filtret av och du hör hur dina träningskamrater och andra klubbar hejar på dig. Det är en fantastisk känsla. Det är just därför jag är kvar i boxningens värld.

Jag vill fortsätta att vidareutveckla Svensk Boxning. Tillsammans med alla fantastiska klubbar och krafter, känner jag mig övertygad om att det är fullt möjligt!

Lotta Källbom, ledamot nyval 2 år
1988 påbörjade jag min resa i boxningens underbara värld har under åren hunnit med att träna boxning, tränat andra, styrelsearbete i förening och domarjobb har tagit den mesta tiden. Brinner för värdegrund i alla led samt utvecklingsarbete för att få en bra kompetens hos aktiva, ledare och domare att se till att de nya adepterna får stöd och stöttning för att nå sin fulla potential.

Per-Ola Lindell, ledamot nyval 2 år
Bor i Vreta Kloster vid Bergs slussar, arbetar med teknisk mjukvaruutveckling hos Saab AB i Linköping och blir 55 år detta året. Inom boxningen har jag uppdrag som ordförande i Mjölby Boxing Team IF, ordförande i Östsvenska Boxningsförbundet samt numera som ledamot i Svenska Boxningsförbundet. Klubben stöttar jag som assisterande tränare samt domare inom match- och diplomboxning. I distriktet stödjer jag arrangemanget av vår diplomserie samt har rollen som domaransvarig.

Jenny Johannesson, suppleant nyval 1 år
Varit aktiv matchboxare, chefstränare på Fox, supervisor, tävlingsarrangör och sitter i diplomkommittén i Sydsvenska Boxningsförbundet.

Jan Eliasson, suppleant nyval 1 år
Har varit aktiv inom boxning sedan 1980, arrangerat ca 15 Diplom-, U/J- och Senior-SM i Tidaholm, dömt ca 5000 matcher och arrangerat ca 150 galor. Vill arbeta för diplom-, ungdom- och juniorboxarna.

Övriga i styrelsen som inte stod för omval och har 1 år kvar på sitt uppdrag är:

  • Evelina Andersson, ledamot
  • Susanne Kärrlander, ledamot
  • Gösta Niklasson, ledamot

Till ny valberedning valdes:

Ken Kvist, ordförande

Maria Berglund-Johansson, ledamot

Robert Nordman, ledamot

Kontaktuppgifter till samtliga hittar ni här