Petri Eriksson är idag 50 år, och har sedan 8-års ålder varit aktiv inom både kickboxning och boxning. Fram tills att han var 19 år var han själv aktiv, men anser att han gått för få matcher för att kunna kalla sin egen karriär för en tävlingskarriär.
År 2005 kom han i kontakt med BK Örnen i Stockholm då hans son började träna i klubben. Med tanke på hans erfarenheter redan då, blev han ganska snart hjälptränare till Lasse Svensson, och efter att sonen slutade boxades 2006 blev han huvudtränare för BK Örnens damboxare. Med hjälp av Petri kom klubben att nå flera framgångar, och hans främsta meriter listas nedan:
●EU-MÄSTERSKAP SILVER 2017
●EM SILVER 2016
●EM BRONS 2011, 2009
●NM GULD 2017, 2015 2011, 2010
●NM SILVER 2012, 2015
●SM GULD 2017, 2011, 2010, 2009
●SM SILVER 2013, 2011, 2010
●SM BRONS 2017, 2015, 2011, 2010
●NBSM GULD 2011, 2010, 2009
●U/J SM GULD 2014
●Norska Mästerskapen GULD 2014
Petris team har också uppnått de bästa resultaten i flera olika fystester genom tiderna, som SOK:s Fysprofilen mm.
Petri har utvecklat sin träningslära och sina boxare på sitt sätt, vilket han även föreläst om bland annat i Kazakstan, Finland och Sverige. Petri har stort intresse för boxarnas utveckling och har på egen hand åkt på många internationella läger och turneringar med sina boxare. Genom detta har han knutit kontakt med nationer som; Kazakstan, Frankrike, England och Finland.
Petri har arbetat i byggbranschen i 25 år, varav senaste 11 år som en egen företagare för ca 12–20 anställda, därav har han vana av att leda andra människor. Han har dessutom stor vana av projektering vilket betyder att Petri har erfarenhet av att få individer och grupper att jobba åt samma håll, och nå gemensamma mål. Petri har själv valt att ha timeout från branschen för att göra annat vilket gjorde att tjänsten som sport och utvecklingsansvarig blev intressant för Petri.
De tre områden som Petri själv vill utveckla inom svensk boxning är:
1. Enligt Petri har vi har alldeles för få ungdomar och juniorer att jobba med. Hur ser vår rekrytering ut? Petri ser att vi måste undersöka varför vi inte behåller diplomboxare, vad händer med dem? Han är vidare orolig för hur vår idrott ser ut om 4–6 år om vi inte stoppar en negativ utveckling. Vi behöver skapa en tillväxt inom boxningen, som Petri anser startar med vår ungdoms- och juniorverksamhet.
2. Sprida den träningslära som Petri själv arbetar utifrån, utveckla kompetens hos tränarna samt utvärdera träningen och återkoppla. Vi måste satsa på utbildning av tränare för att höja kompetensen och utveckla boxare. Vi håller måttet tekniskt men behöver förstärka den fysiska förmågan hos våra boxare för att konkurrera internationellt. Petri vill även knyta till den mentala träningen som en del i landslagsboxning.
3. Skapa ett bättre samarbete mellan de nordiska länderna i sparringutbyte och möjliggöra gemensam tävling. SBF har i dagsläget inte förutsättningar för att satsa på dyra läger då resor och logi äter upp budgeten, ett problem som inte är lika omfattande hos många andra nationer. Vi måste därför finna egna vägar och våga tänka utanför “boxen”.
Vidare kommer SBF:s nya landslagsstruktur att se ut på följande sätt, med reservation för att eventuella justeringar kan ske:
Fram tills att Petri tillträder sin nya tjänst kommer det vara möjligt att nå honom på kvällstider, både via telefon och mail:
Mail: v.p.eriksson@gmail.com
Telefon: +46 736 90 85 56
Vi på förbundet säger grattis till Petri, och hälsar honom hjärtligt välkommen som ny sport- och utvecklingsansvarig!