Styrelsen för Svenska Boxningsförbundet har träffat överenskommelse med vikarierande Förbundskoordinator Patrik Bengtsson om att tillträda rollen som ordinarie Förbundskoordinator med omedelbar verkan.

Anställningen avser heltidstjänstgöring och är en tillsvidareanställning. Patrik Bengtsson kommer således naturligen att fylla den roll som Ida Kvist tidigare haft. Styrelsen ser mycket positivt på att vi träffat en överenskommelse med Patrik om ett fördjupat samarbete parterna emellan och ser med glädje och tillförsikt fram emot att fortsatt arbeta tillsammans. Nedan följer en presentation av Patrik själv.

Anders Holmberg

Ordförande

Svenska Boxningsförbundet

Presentation Patrik Bengtsson

Jag har ingen erfarenhet av boxning som idrott, det vill säga har aldrig boxats själv, men har spelat och varit tränare i handboll i totalt 25 år snart. Jag är 33 år gammal och har hållit på med handboll i hela mitt liv.

Gedigen erfarenhet av ledarskap och tränarskap inom ideellt föreningsliv, har varit ungdomstränare inom handboll i 17 år. Har suttit i styrelsen i en handbollsförening och suttit med i utbildningskommitté samt tävlingskommitté (snart) i Stockholms Handbollförbund. Har också varit med och drivit diverse projekt inom en handbollsförening relaterat till rekrytering och utbildning av unga ledare.

Har utbildat mig till Idrottskonsulent på Bosön IFHS (Idrottsfolkhögskola) och har en magisterexamen i Idrottsvetenskap, inriktning Sports Management, från Umeå universitet. Det är inte nödvändigtvis så att teoretisk kunskap överlever kontakten med verkligheten men jag hoppas kunna blanda teori och praktik till en bra mix.

Jag har arbetat inom diverse olika projekt inom föreningslivet men också ett tag på Stockholms Handbollförbund som projektanställd. Efter studietiden arbetade jag inom skolans värld.

För närvarande gör jag lite allt möjligt inom SBF men arbetsuppgifterna är främst centrerade kring utbildning (administration och utveckling), tävlingsadministration, Idrottslyftet och projektansökningar/redovisning av projekt, diverse annan hantering av kontorsärenden, föreningsärenden (nya föreningar, andra föreningsfrågor).

De frågor jag brinner mest för är utbildning och utveckling av utbildningarna, Idrottslyftet och föreningsutveckling, genom att hjälpa föreningar med projekt och annat, är också en av mina hjärtefrågor samt hur man kan arbeta med tävlingar och utveckling av boxare.

Jag ser fram emot att få arbeta vidare inom Svenska Boxningsförbundet och hoppas på att kunna utvecklas samtidigt som jag hjälper er föreningar och förbundet att utvecklas inom alla områden.