Nordiska Mästerskapen inleds idag med semifinaler i Ale Kulturrum i Göteborg. Vi förväntar oss en turnering av hög klass där många matcher kommer bli moderna boxningsklassiker.

Deltagande boxare kommer från Sverige, Danmark, Island, Norge och ärkerivalerna Finland.

I damernas 75-kg klass väntar ett internt supermöte mellan dubbla världsmästaren och OS-femman Anna Laurell Nash och förra Juniorvärldsmästaren Love Holgersson. Senast de möttes vann Love då hon besegrade Anna under SM i Tidaholm förra året. Laurell Nash har sedan dess tagit flera tunga internationella medaljer, inte minst silvret på Europeiska Spelen i Baku i somras, vilket har gett henne en plats i det svenska OS-kvallaget i Samsun, Turkiet.

NM är den sista turneringen inför de kommande OS-kvalen. Herrar och damer kvalar först i Europakvalet i Samsun, Turkiet 9-17 april. Sedan finns en chans till för de som ännu inte kvalat in. Damerna på VM i Astana, Kazakstan 16-28 maj och herrarna på Världskvalet i Baku, Azerbajdzjan 14-26 juni.

Leon Chartoi är i vanlig ordning en stark kandidat i 75 kilo och han jagar sitt tredje NM-guld. Gabriel Richards i 91 kilo har rutin från WSB men också styvt motstånd att möta från bland andra Tomi Honka från Finland. Ett möte mellan dessa två kommer bli något att se.

Mira Potkonen är en boxare som absolut är värd att titta på i denna turneringen. Med NM guld 2012 och 2015 så är hon minst sagt rutinerad. Den finska fightern, som har tagit inte mindre än sju finska Mästerskapsguld, har dock en revanschsugen Agnes Alexiusson att se upp för i 60 kilo. Alexiusson som förlorade mot Potkonen i förra årets Nordiska Mästerskap har haft en rykande bra säsong som har resulterat i en uttagningen till OS-truppen. Med den motiveringen i ryggen så lät hon bli en svårslagen motståndare denna turneringen. Att eventuellt möta Potkonen kommer vara en perfekt uppvärmning inför OS-kvalet i Istanbul.

Alla matcher kommer att visas live via duktiga knockout.no

Preliminärt program NM:

Semifinaler lördag 26 mars kl. 14.00 (Junior) och 17.00 (Senior)

Finaler söndag 27 mars kl. 11.00

Laguppställningar, mm: http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBoxningsforbundet/Nyheter/Egnanyheter/NordiskaMasterskapenLIVE-streamas/

/Linus Gustafsson