På grund av ett felande internet i hallen så har det dröjt med resultat. Nedan kan ni läsa en summering av dagens matcher.

Lise Sandebjerg vs Faiza Hersin, dam 54 kilo.

Dagens första match för Sverige gick mellan Lise Sandebjerg och Norges Faiza Hersin. I detta mästerskapet kör damerna också 3×3. Öppningsronden var bra och jämn med Sandebjerg något i överkant. Sandebjerg höll mitten och Hersin var ett steg efter. I rond två skruvade Sandebjerg upp tempot vilket  fick den mindre rutinerade Hersin att söka sig bakåt mot repen. Tempot och mängden slag gav Sandebjerg mer fotfäste i matchen och svenskan kunde dundra på med kombinationer vilket fick norskan att mer och mer halka efter på resultatlapparna. I rond tre så ökade Sandebjerg tempot lite mer och norskan fick ta sin första räkning. Sandebjerg blev inte för het på gröten utan fortsatte arbeta i samma tempo och dominerade sista ronden helt. Norskans orutin syntes tydligt men hon kämpade på med det hon hade. 3-0 till Lise Sandebjerg och Sverige.

Helena Envall vs Kati Ylivirta, dam 57 kilo. 

Helena Envall vs Kati Ylivirta, Finland, var en hård kamp i 57 kilo. Finskan öppnade i ett rasande tempo och Envall tog lite tid på sig i första ronden att anpassa sig efter pressen. Efter halva ronden började Envall få kontroll över sig själv och med en tät gard så kunde hon kontra den finska furien på ett effektivt sätt. Rond två var en fin uppvisning från Envall i hur man använder sin gard och sina raka slag till full effekt. Det var vissa sekvenser när Envall tappade fokus som finskan snabbt som blixten utnyttjadedetta och bombade in raka slag och krokar mot kroppen. Envall fann sig fort och kunde fortsätta att ta mark på poängkorten. Rond tre kom finskan ut med ”mission to destroy” och pepprade Svenskan med kombinationer som allt mer hittade in genom Envalls glesnande försvar. Envall höjde nivån i sin boxning och slaget böljade fram och tillbaka och sista halvan av rond tre kunde gått till vem som helst. I denna täta kamps slut så stod Envall som segrare och vidare i tävlingen på ett delat domslut.

Lina Skoghagen vs Madeleine Angelsen, dam 64 kilo.

Lina Skoghagen ställdes inför en tuff utmaning i 64 kilo mot Norske Madeleine Angelsen. Det var ett bra tempo från start där Skoghagen satte press men samtidigt gick med väldigt öppen gard. Något vilket Angelsen utnyttjade och kunde under första ronden ta mycket poäng på raka vänster, höger. I rond två så var det jämnare, Skoghagen styrde bra och slog mer vilket fick Norskan att gå på defensiven.
Norskan visade här prov på väldigt god ringkänsla då hon istället började byta vinklar och kunde på så sätt konfundera Skoghagen bitvis. Ändå så tog Skoghagen över mer och mer och i sista ronden så var det med tät gard och imponerande fysik som Skoghagen gjorde matchen till sin. Det var i sista ronden det avgjordes och även om det var en jämn match så kunden Lina Skoghagen höja händerna i luften med delat domslut.

Malena Hede vs Ditte Frostholm, dam 69 kilo.

Kampen mellan Malene Hede och Ditte Frostholm var en slagvänlig affär i 69 kilo. Den stora och stadiga Hede mot den starke och explosiva Frostholm.
Frostholm gick på från första klockslag och överöste Hede med slag. Hede gick lungt bakåt och slog som en maskin in stora stadiga slag. Det var en match där tempot var exakt samma genom hela matchen. Danskan slog in slagserier på fyra fem slag och träffade med nästan alla slag, detta medans Hede lugnt kontrade med singelslag. Matchen var jämn och trots Hedes infrekvens pga skador så håller hon hög klass. I slutet blev det ett delat domslut till Danska Frostholm.

Emil Harryson vs Markus Pasan, herr 60 kilo.

Emil Harrysson mötte en väldigt jämn motsåndare i finlands Markus Pasan i 60 kilo. De båda hade liknande stil och rörelser i första skedet i matchen. Efter en trevande start så var det Harryson som satte tempot framåt och kunde hitta luckorna. Det var en bitvis bökig match och Pasan låg på tå hela tiden för att försöka stressa Svensken. Harryson tog en mer statisk stance och gick framåt.
Pasan kämpade på och fick in bra träffar men Harryson var den aktivare och tog sin första seger i sitt första Nordiska Mästerskap med en 5-0 seger.

Yohannes Berhane vs Islam Zajpulayev, herr 64 kilo. 

I elitmatcher på den här nivån så är det oftast jämna matcher då boxarna har såpass hög klass. Yohannes Berhane var i början av sin match mot danske Islam Zajpulayev överlägsen i rena träffar och att inte bli träffad. Berhane som har en väldigt avslappnad southpaw-stil med hög gard är svårträffad och flyttar fötterna otroligt bra. I slutet av första började dansken hitta in med en bakre hand mot kroppen men det var allt han åstakom i första. I andra så mattades dansken av synbart och gick med händerna nere. Detta efter en intensiv slagväxling där dansken försökte forcera men Berhane kom ut på toppen. Trots detta började dansken hitta in mot kroppen och tog matchen närmare den danska hörnan. Efter en tuff sista rond där Berhane låg stadigt i överkant blev det ett, av många, delade domslut. Till Sverige och Yohannes Berhane.

Oliver Flodin vs Jafet Torsteinsson, herr 75 kilo.

Oliver Flodin gör sin första match sedan förra årets Nordiska Mästerskaps Guldmedalj. Flodin, som varit skadad, ställdes mot Islands Jafet Torsteinsson i 75 kilo. Redan från första klockslaget så tog Flodin taktpinnen i matchen. Med bestämdhet och god precision så styrde Vaggerydssonen in bra slag mot kroppen och huvudet. Torsteinsson kämpade tappert på men låg steget efter under hela matchen. Man kunde se i vissa sekvenser att Flodin varit borta men på det stora hela så var det en bra genomkörare för morgondagens finalrunda. Domslutet blev delat men det kan man med säkerhet säga att det borde varit ett enhälligt beslut.

Alex Bwambale vs Islam Ismailov, herr 81 kilo. 

Alex Bwambale har vuxit otroligt som boxare sedan SM i Malmö 2016. Nigel Davies lovordar hans kapacitet och skolade boxning. Samma skolade boxning som han visade i sin match mot Norska mästaren i 81 kilo, Islam Ismailov. Alex hade kontroll från start och kunde med enkel ett-två boxning samt balans i fötterna boxa ut den hårdslående Ismailov i två ronder. I rond tre förstod Ismailov att taktiken med att rusa in och bombardera inte fungerade och bytte stil till att arbeta med sina raka slag. Något vilket fungerade väl och han kunde plocka flera goda poäng innan Bwambale anpassade sin stil och kunde kliva undan och kontra istället. Ännu ett delat domslut i en match som Bwambake dominerade. Alex Bwambale vidare till final.

Gabriel Richards vs Kevin Uche, herr 91 kilo.

Gabriel Richards startade väldigt bra i sin match mot danska Kevin Uche i 91 kilo. Richards använde sina långa slag till god fördel. Dansken hade kampvilja och forcerade framåt med hårda krokar och överhandsslag. Rond tv¨å började Uche hitta in mer med sina krokar och Richards fick använda garden mer då Uche hittade in bakom Svenskens låga gardering. I rond tre fick dansekn ett cut över höger öga men lät inte det stoppa honom utan tog mer och mer kommando i matchen. Mot slutet av rond tre träffade Uche med en fin överhandshöger och Richards fick syna canvasen. Efter räkningen fick Uche ner Richards i mattan igen och denna gången fik även Richards ett cut över vänster öga. Richards fick se sig slagen i denna tuffa match i 91 kilo.

Nermin Hajdarpasic vs Finland, 91+. 

Nermin Hajdarpasic gjorde sin första match på ett år efter SM i Malmö. Han fick möta en finne som var tyngre än Hajdarpasics 95 kilo. Det blev en grötig match där båda boxarna slog mycket krockar och kroppslag. Hajdarpasic hittade in mest med luriga slag i clincherna. Detta gav honom ett marginellt övertag och en seger i sitt första Nordiska Mästerskap.

Roberto Bengtsson vs Bjarni Benediktsson, junior 64 kilo. 

Roberto Bengtsson fick möta Islands Bjarni Benediktsson i ungdom 64 kilo. Det var en tuff matchning för den relativt oerfarne Islänningen och Bengtsson dominerade från start. Isslänningen kämpade på så gott han kunde men tillslut bestämde sig hörnan för att kasta in handduken då utmaningen blev övermäktig för den unge islänningen. TKO i favör för Bengtsson.

Ismail Kurt vs Oliver Möllenberg, junior 69 kilo. 

Ismael Kurt mötte en teknisk dansk vid namn Oliver Möllenberg i ungdomarnas 69 kilo. Det var en god kamp mellan två tekniska boxare, Kurt var dock i framkant under hela matchen och kunde ta en fin seger och ta sig vidare till final.

Noor Yacko vs Rasmus Christensen, junior 75 kilo. 

Dagens kanske bästa match gick mellan Noor Yacko och danske Rasmus Christensen i 75 kilo. Yacko som är southpaw genomförde en uppvisning i hur man boxar som högerboxare. Atletism kombinerad med en väldigt fin bakre hand som Noor Yacko träffade lite som han ville gjorde att den urstarke svensken plockade viktiga poäng igenom matchen. Christensen var dock villig och arbetade på med att försöka skruva upp tempot i andra ronden. Noor Yacko tog lite tid på sig att anpassa sig men kunde sedan få ner tempot igen genom att byta vinklar, bli svårträffad och sedan kontra med stenhårda höger-vänsterslag mot huvudet. En klar vinst till Sverige och Noor Yacko!

Och med detta ta Sverige en 11-2 seger i dagens semifinaler.

//Linus Gustafsson