I syfte att med hög kompetens och ett nytänk lyfta svensk boxning till gamla goda höjder har SBF beslutat att ta hjälp av konsulten Nigel Davies. Han skall scouta och utveckla svenska boxningstränare och svenska elitboxare.

För att lyckas med detta uppdrag har Nigel också fått ta huvudansvaret för de svenska landslagen och alla de coacher som SBF anlitar för landskamps-uppdrag och övriga internationella uppdrag. Nigel kommer att dokumentera och förmedla kunskapsutvecklingen av svensk boxning för framtida behov. Det kommer självfallet att finnas svenska tränare som biträder Nigel.

Nigel Davies är från Wales; han är mycket erfaren och har en stor kunskap. Han är en av världens topptränare i boxning. Svensk boxning behöver enligt många ha ett lyft och det krävs nya ögon för en sådan utveckling.

Nigel är en 3-star AIBA Coach och en olympisk tränare (Technical High Performance Coach) i Team Great Britain över 2 olympiska perioder. Nigel driver sin klubb Cwmavon Hornets och har tränat fram över 100 walesiska mästare. Nigel har också kvalificerat 18 brittiska boxare till OS. Nigel har under en period av två år såsom Sports Director i Holland producerat 23 medaljer för de holländska landslagen.

Under våren kommer Nigel att lära känna svensk boxning genom ett antal läger och tävlingar för att utvärdera och identifiera boxare, som kan vara aktuella för kommande mästerskap inkl OS 2020. SBF kommer att låta fler boxare få chansen att visa upp sig under kommande landslagsaktiviteter. Nigel ska hålla utbildningar av svenska tränarkåren. Det är en viktig uppgift. SBF kommer därför att ta kontakt med boxningsklubbar som kan och vill vara värdar för distriktsplacerade tränarutbildningar. Anmäl intresse nu!

Några av alla de boxare Nigel Davis jobbat med är;
Fred Evans, olympisk silver medaljör,
Luke Campbell, olympisk guld medaljör,
Tony Jeffries, olympisk brons medaljör,
Nicola Adams, olympisk guld medaljör,
Anthony Joshua, olympisk guld medaljör och världsmästare,
James Degale, olympisk guldmedaljör och världsmästare,
Billy Joe Saunders världsmästare,
Tyson Fury världsmästare,
Andrew Selby,
Anthony Ogogo,
Callum and Stephen Smith och bröderna Yafai, Khalid och Gamal, för att nämna några.