2020 års Guldkorn i kategorin Personer med funktionsnedsättning tilldelas Narva Boxningsklubb för projektet PD-boxningträning som symptomlindring av Parkinsons sjukdom. Priset är på 50 000 kronor och delades ut idag.

– Det är idag en glädjedag hos Narva BK genom denna fina utmärkelse. Vi ser den även som en knuff framåt mot ett större mål. Att inspirera vår idrottsrörelse till insikten att man även har potential för en vårdkompletterande uppgift, säger Hans Lindahl, ordförande Narva Boxningsklubb.

Projektets mål har varit att utveckla, sprida och etablera anpassad boxningsträning som symptomlindring för personer med Parkinsons sjukdom. Verksamheten har visat på goda resultat med ett medvetet och intensivt arbete där målgruppens behov stått i centrum. Genom träningen har deltagarna slagits mot sjukdomen med allsidig intensivträning och uthållighet.

Idag erbjuder 17 boxningsklubbar, från Boden till Malmö, varje vecka boxningsträning i samarbete med lokala Parkinsonföreningar.

Narva Boxningsklubbs projekt är ett bra exempel på hur man har lyckats inkludera och engagera barn, unga och personer med funktionsnedsättning.

SBF har i sina nyligen antagna reviderade stadgar inkluderat begreppet Vårdkompletterande träning.

Svenska Boxningsförbundet gratulerar Narva BK till Guldkornet!

/SBF Kansli