EUBC Youth Commission, där Fredrik Nordqvist från Sverige Är ordförande, höll ett möte i samband med junior-EM i Dublin. Det var det första mötet får den nya kommissionen och sex av tio medlemmar hade möjlighet att delta.

Deltagarna på mötet, förutom Fredrik, var ömer Ulu från Turkiet, Samvel Gasparyan från Armenien, Carl Pesticcio från Wales, Andrej Kostka från Slovakien och Ervin Kade från Estland. Tyvärr kunde inte deltagarna frÃ¥n Frankrike, Ungern, Makedonien och Moldavien delta av olika anledningar. Även EUBC:s sekreterare Natalia Kozhina deltog som tolk (engelska-ryska) på mötet.

På mötet bestämdes det bl.a. att fortsätta den tidigare kommissionens arbete med att ta fram en europeisk ”Educative practice of introduction to boxing” till barn mellan 9-12 År. Det var i det arbetet som den tidigare kommissionen bl.a. tittade på svensk/nordisk diplomboxing som en möjlig förebild.

I Övrigt diskuterades mest olika sätt att marknadsföra sporten för att attrahera fler unga deltagare samt olika sätt att få komma in i skolor som skolidrott. Det diskuterades Även hur vi på bästa sätt kan lära oss utav varandra och finna inspiration i de olika ungdoms-boxnings programmen som finns runt om i medlemsländerna.

Fredrik rapporterar att han var mycket nöjd med mötet och att stämningen var god och samarbetsviljan hög. Det finns en kort rapport om mötet på EUBC:s hemsida http://eubc-boxing.org/youth-commission-meeting