Efter sin starka insats på VM i Almaty är Modo Sallah Månadens boxare i oktober.

-Grattis Modo till din andra utmärkelse som Månadens boxare. Berätta om VM och dina matcher där.

-Det var bra, jag kände när jag åkte att jag kan ta hem en medalj. Nu blev det inte så men jag gjorde bra ifrån mig.

-Skotten jag mötte i första matchen hade jag inte sett på flera år, sen vi möttes i en uppvisningsmatch 2010, men för att ta medalj måste jag slå såna boxare. Jag var snabbare än honom och bättre i alla moment och jag blev inte så sliten av den matchen.
Mot Cammarelle visste jag att nu gäller det. Jag tänkte att jag ska bränna allt, det här är min chans. Jag visste att det skulle bli tufft och jobbigt men jag var beredd. Jag följde det vi hade sagt, att få honom att boxa min boxning. Det var jämnt, han kom in och höll ibland. Jag skulle trycka ifrån och slå men i hettan tänkte jag bara på att slå och fick inte tillräckligt utrymme.

-Ni körde utan huvudskydd på VM. Hur var känslan?
-Det kändes jättebra, man känner sig sedd, en skön känsla. Det var lite ovant när man kommer nära. Med Cammarelle skallade vi ihop och det gjorde ont. Jag tänkte ”-Vad var det där?”. Jag har ju kört 200 matcher med huvudskydd innan.

-Efter den matchen blev du kontaktad av WSB.
-Ja, jag har blivit kontaktad av USA Knockouts som vill jag ska boxa för dem. Troligtvis boxar jag redan 16 november i Kiev mot Ukraina Otamans och det ser jag fram emot. Ska bli kul att boxa i fem ronder.

-Har du följt WSB och vet du något om laget?
-Jag har sett lite men egentligen vet jag inte någonting. Jag ska få veta mer från laget.

-Vad tror du om APB, AIBA:s proffssatsning?
-Jag skulle absolut nappa. Det som är nytt är skitbra. Det är en nytändning. Det är bra ekonomiskt och en chans att visa upp sig. Det är många bra tävlingar överallt i världen.

-Och en bra chans att kvala in till OS.
-Det är det viktigaste. Med WSB och APB har jag stor chans. Det går inte att tacka nej.

-Vad tycker du om de nya reglerna med ny bedömning och ringdomararbete.
-Jag gillar det men det märks att domarna inte är så vana ännu. Det är svårt för dem, ibland går de in för tidigt och ibland för sent. Hellre för tidigt än för sent tycker jag. Men det blir mer boxning, och bästa man vinner oftast.

 

/Santiago Nieva, Rikstränare