Senast Mitt mötte Stockholm var den 26 februari i Haninge. Då vann Sthlm med 4-0 (87-49) och erhöll 3 tabellpoäng. I lördags, den 14 maj, var det åter dags för Mitt att möta Stockholm. Detta gjorde man i hemmaringen hos NBK Akilles, Norrköping.

Totalt genomfördes 12 matcher varav 6 utgjorde deltävling 4a i BoxAllsvenskan. NBK bjöd på en välorganiserad och kul tävling med ett flertal mycket jämna kämparmatcher. Ordförande Jonas Hjelm och matchmakern m.m. Anders Ljungholm hade med flera övriga entusiastiska funktionärer lagt ned ett omsorgsfullt arbete med att få till denna ”sena på säsongen tävling”. Att tävlingen bjöd på ett antal toppmatcher där man kämpade in i sista sekunden om poängen vittnar nedanstående resultat om. I två matcher var det så jämnt att förloraren erhöll 1 matchpoäng (=godkänt slag) mer än vinnaren! Bilder från matcherna finns på NBK Akilles hemsida och kan ses genom att klicka här.

I bilderna nedan ses Linda i tätt möte med Maja respektive Shariff som siktade på kropp i kampen med Daniel.

Resultat från deltävling 4a i Norrköping:

SA 64kg; Gabriella Saliba, Mitt/NBK vs. Emma Johansson, Sthlm/BK Kelly; 3-0; 14-5

SA 69kg; Amanda Kasa, Mitt/NBK vs. Mascha Nikolic; Sthlm/BK Tiger; 0-3; 10-12

UB 60kg; Abby Saydov, Mitt/IFK Linköping vs. Juan San Pedro Sthlm/Narva BK; 1; 17-16

SA 64kg; Nurbo Bozan, Mitt /IFK Linköping vs. Karzan Salin, Sthlm/BK Örnen; 2-1; 20-21(!)

SA 69kg; Shariff Avdaljan, Mitt/IFK Linköping vs. Daniel Karlsson, Sthlm/Narva BK; 3-0; 23-12

SA 51kg; Maja Strömberg, Mitt/NBK Akilles vs. Linda Sandin, Sthlm/DIF; 1-2; 23-22 (!)

Omgång 4a vanns således av Mitt med 4-2 som därmed erhåller 3 tabellpoäng och 93 – 83 i matchpoäng.

Tabellen efter 4 omgångar (8 tävlingar) kan läsas genom att klicka här.