Trots en härlig långfredagdag för utomhusvistelse så hade BK Trim lyckats locka cirka 150 personer till Christinateatern i Kristinehamn. Här bjöds på en härlig omgång av BoxAllsvenskan.

Precis som sig bör hade lagen Mitt och Norr kommit överens om en blandad uppsättning matcher. En diplommatch, två ungdomsmatcher, en juniormatch och två seniormatcher en för damer och en för herrar. Av de tolv boxarna var 33% damer. I sekretariatet hade man även blandat erfarna ledare som meastroduon Lars Karlsson och John Edlund med klubbens yngre arrangörsförmågor. Även detta helt i linje med hur den BoxAllsvenska idén är tänkt. I matchningarna kunde konstaterats att man tillämpat mottot friskt vågat hälften vunnit. Och så blev det. I några matcher gick det vägen. I andra blev det en erfarenhet rikare som aldrig kunnat uppnås i hur många matchsparringar som helst.

Region Mitt avancerade i tabellen och delar nu andraplatsen med Sthlm. En intressant iakttagelse är matchpoängen. Trots att Norr ligger sist har man fler poäng än ledande Region Väst. Den 7 maj möts Väst och Norr. En seger för Norr kan vända upp och ned på tabellordningen!

Omgång 3b, där Mitt mötte Norr, boxades i Kristinehamn och bjöd på följande spännande matcher:

DB 45 kg; Albin Heikkinen, Mitt/BK Trim vs. Hakim Hirsi, Norr/BK Rapid; 3-0; 11-10

UA 63 kg; Rasmus Broman, Mitt/BS Tor vs. Samuel Jarrar, Norr/BK Falken; 2 -1; 9-8

JC 75kg; Sara Lindgren, Mitt/BK Trim vs. Laura Kettle, Norr/Sundsvalls BK; 3-0; 12-8

SC 60kg; Rebecca Bergengren, Mitt/BK 1925 vs. Sara Lundqvist, Norr/Narva; 3-0; 21-12

UB 70kg; Emil Harju, Mitt/Arvika BS vs. Miled Aflas, Norr/Tranås BK; Ab R2; 0-15

SA 91+kg; Pierre Souma, Mitt/Tensta BK vs. Otto Vallin, Norr/Sundsvalls BK; 3-0; 12-6

Region Mitt vann tävlingen med 5-1 i matcher och erhöll 3 tabellpoäng. Matchpoängen blev 65 – 59.

Matcherna kan ses via följande länk:

http://boxallsvenskan.se/tavlingar-i-boxallsvenskan-2011/3b-mitt-vs-norr-22-april/

Tabellerna kan läsas genom att klicka här.

Rapporterat av Hans Lindahl, t.f. BoxAllsvensk samordnare