Kommande helg, 30/4 -1/5, arrangerar Morgongåva BK Mellansvenska mästerskapen 2011. Det blir i särklass den största tävlingen som den unga klubben arrangerat.

Tävlingen startar på lördag 14.00 och söndagens finalpass 10.00. Det kommer att tävlas i två ringar, en för de yngsta deltagarna och en för de mera rutinerade boxarna.

Den i särklass mest rutinerade i damklassen är Helena Falk som tävlar i 60 kg. Örnentjejen som startade sin boxnings karriär sent, efter att ha tränat och tävlat i en rad andra kampidrotter, höjer naturligtvis statusen på arrangemanget. Helena är en friskus i ringen med medaljer från en rad internationella mästerskap. London OS, dit hon satsar på att komma, kommer att bli höjdpunkten på hennes karriär. Svårast motstånd kommer troligtvis BK Falkens tuffing, Mathilda Neren att bjuda.

I samma viktklass men i B-kategorin, finns Emelie Wahlström från hemmaklubben.

– Hade tänkt att låta Emelie testa på A-klass, men anser att hon ännu är för orutinerad att möta Helena Falk. Om ett år är Emelie redo att ta upp kampen med Helena och övriga om förstaplatsen i Sverige, berättar tränaren Kermith Fredriksson som tror stenhårt på klubbens adept.

Salha Nazar Taha, också han från hemmaklubben, har under vårsäsongen boxat in sig i yttersta eliten. Kan det vara hans tur att vinna en stor turnering i A-klassen? Vidare har Malena Hede i 75 kg utvecklats mycket positivt och ser fram emot turneringen. Vidare ställer Morgongåva BK upp med Conny Everdjik i junior 49 kg samt sex av klubbens diplomboxare.

Arrangören räknar med cirka 150 deltagare. Efter att ha varit en turnering med lägre status, har Mellansvenskan fått en pånyttfödelse. Intresset för turneringen har ökat markant. Detta är glädjande för sporten, att vi lyckas hålla boxarna igång en längre period än tidigare.

Rapporterat av Morgongåva BK