Mattias Minne 2015 blev en besvikelse ur anmälningssynpunkt, endast 35 anmälda boxare. Vi bestämde att vi istället gör en gala som avgörs under en dag.

Efter några sjukdomsanmälningar fick vi ihop nio matcher, efter ett sent sjukdomsbesked så blev det åtta matcher. Det blev dock åtta bra, jämna och utvecklande matcher för de deltagande boxarna.

John Samuelsson BK Winter från Kiruna åkte långt för sin andra match (90 mil enkel resa) med en egen liten fan club, John var väl motiverad för match och var initiativrik. Han tog en knapp seger med 2-1 mot den lite mer rutinerade Linus Gustafsson från Timrå BK. Det blev en bökig match där boxarna fick varsin varning.

Emil Kilrud I 19 Boden tog till slut en komfortabel seger mot Manne Eng från BK Ängeln Östersund, Manne kämpade på bra men det var en odiskutabel seger för Emil. Manne gick upp en viktklass och Emil kunde utnyttja sin längre räckvidd på ett mycket bra sätt. Båda dessa välboxande killar kommer att ha en god utvecklingspotential om de är uthålliga i sin träning.

I en tuff match så vann Mandi Ahmadi Sundsvall BK klart mot Reza Ghalami Upsala IF, Mandi var starkast och hade de tydligaste träffarna. Reza var dock inte ofarlig, även han hade flera tydliga träffar. Ändock klar vinst för Mandi.

Jämn match, men Rickard Sjöbom Njurunda BK vann knappt men säkert mot Andreas Harlin I 19 Boden. Rickard boxade med en tydlig plan, lugnt o harmoniskt och kunde fullfölja planen på ett bra sätt. Roligt att även att småklubbar ute i distrikten kan fostra vinnare. Det gynnar boxningen på många sätt.

Alexander Johansson IF Linneá från Stockholm (bördig från Hudiksvall, som Mattias Ivarsson) skötte sig mycket bra i sin andra match, Alexander visade sig vara en bra idrottstyp… tuff, stark och uthållig. Arvid Rodling I 19 Boden kämpade på bra i de 2 första ronderna, hade flera vassa kontringar men i rond 3 tog Alexander över på ett tydligt sätt. Klar seger för Alexander.

Erik Andersson Timrå BK, åter i ringen efter uppehåll i ca tre år har tränat hårt i drygt ett år för att komma tillbaka i tävlingsform och gjorde nu sin andra match efter uppehållet. Hussein Hanoun, Upsala IF kämpade väl men Eriks fina teknik med bl a en tydlig rak vänster gjorde det svårt för Hussein.
IF Linneá tog sin resa från Stockholm då det sannolikt skulle bra matcher för deras boxare, ett bra beslut från coach Nash.

Linneás andra boxare för dagen, Hardy Åkerlind visade upp en frejdig och fartfylld boxning mot Öbacka BK:s (Härnösand) nyförvärv Dikvar Ferzauli. Ferzauli hade 4 matcher i bagaget hemifrån Tjetjenien men det räckte inte Åkerlind som var mycket aktiv och stressade sin motståndare på ett bra sätt.

Dagens huvudmatch blev en mycket tuff fight mellan Sundsvall BK:s landslagsmeriterade Alexander Sund drygt 40 matcher och Anton Hellström BK Falken, ca 15 matcher. Den betydligt mindre rutinerade Hellström visade ingen respekt för sin mer erfarna motståndare, de 2 första ronderna var jämna med ett övertag för Hellström men mitt i den tredje ronden så tog Hellström över helt. I en slagväxling mitt i ronden träffade Hellström men 4-5 tydliga slag, i slutet träffade Hellström än hårdare och det resulterade i en räkning på Sund. 3-0 till Hellström!

Mattias Minne, resultat 2015-02-28
1. SB 91 kg John Salomonsson BK Winter – Linus Gustafsson Timrå BK 2-1
2. UB 63 kg Emil Kilrud I 19 Boden – Manne Eng BK Ängeln   3-0
3. SB 69 kg Mandi Ahmadi Sundsvall BK – Reza Ghalami Upsala IF  3-0
4. SC 75 kg Rikard Sjöbom Njurunda BK – Andreas Harlin I 19 Boden 3-0
5. SC 81 kg Alexander Johansson IF Linneá – Arvid Rodling I 19 Boden  3-0
6. SB 69 kg Erik Andersson Timrå BK – Hussein Hanoun Upsala IF   3-0
7. SC 81 kg Hardy Åkerlind IF Linneá – Dikvar Ferzauli Öbacka BK  2-1
8. SA 69 kg Anton Hellström BK Falken – Alexander Sund Sundsvall BK 3-0

Benny Wadell
Timrå BK
073-0248551