Läs lagledare Peter Kärrlanders matchreferat från första dagens tävlingar i Oslo Female Round Robin.

Torsdag 23/1 Sverige vs Italien
Torsdagen blev en tuff dag för det Sverige som i den första omgången av Oslo Round Robin mötte Italien. Slutresultatet blev, trots starka insatser från våra svenska damer, 1-4. Svenskorna gör bra ifrån sig, men i de flesta matcherna var italienskorna strået vassare med explosivare boxning och bättre timing. Nedan följer ett kort referat från matcherna:

51 kg Norah Guzlander, SWE  vs Valeria Calabrese, ITA  Förlust 0-3
Norah mötte i denna match 2013 års EU mästare i 48kg. Italienskan är en mycket rörlig boxare, som gillar att boxas med låg gard och självsäker attityd. Norah gör en av sina bästa matcher och boxas kyligt och kontrar italienskan bra. Matchen är jämn, men italienskans rutin och kvicka händer gör att hon drar det längsta strået. Trots förlusten är detta ett klart kliv framåt för Norah.

57 kg Linnea Strandell, SWE vs Marzia Davide, ITA  Förlust 0-3
I denna ”veteranernas match” möter Linnea i sin 100:e match den regerande EU mästaren, som är född 1980. Marzia är, som många italienska boxare, rörlig med väl utvecklad defensivboxning. Linnea fick i denna match svårt att ”lura ut” italienskan och det blir stundvis en händelsefattig, men jämn match, där italienskan avgår rättvist med segern.

60 kg Sagal Adan, SWE vs Alessia Mesanio, ITA  Förlust 0-3
Sagal möter även hon en skicklig defensivboxare. Sagal visar stort kämpar hjärta och hänger med bra i matchen. Italienskan är dock något vassare i slagduellerna. Sagal är mycket tuff i närkamperna och viker inte sig för den stundtals ”ruffiga” boxningen. Sagal gör en bra insats och visar med denna match att hon nu mognat som senior och är redo att fightas med de bästa.

64 kg Anna Lindqvist vs Annuziata Patti, ITA  Vinst 3-0
Anna möter här en italienska som inte boxas i närheten som sina landsmän. Denna italienska är en tuff offensiv anfallsboxare, som inte viker en tum. Anna inleder de två första ronderna mycket bra och möter upp italienskan med samma mynt – tuff anfallsboxning. I tredje ronden kommer italienskan tillbaka och träffar bra med sin vänsterswing. Även fjärde ronden blir en tuff jämn rond. I kvällens tuffaste och mest underhållande match avgår dock Anna med segern 3-0. Mycket stark debut i seniorlandslaget av Anna.

 

/Peter Kärrlander