Läs Lagledare Peter Kärrlanders rapport från andra dagen i nyss avslutade Oslo Round Robin.

Fredag 23/1 Sverige Vs Norge
I den andra omgången av Round Robin i Oslo mötte Sverige hemmanationen Norge. Det blev en tät och jämn landskamp som Norge vann med 3-1. Det svenska lagets veteran, Linnea Strandell, stod för den svenska segern. Det blev tyvärr ingen match för Sagal, då Norges Ingrid Egner är skadad och inte kunde delta i turneringen. Strul med hjälmar och hår påverkade boxarna, trots att det inte var något som avgjorde matcherna är det viktigt att påminna våra boxare om att iordningställa hår och utrustning innan match.

51 kg Norah Guzlander, SWE vs Camilla Johansen, NOR  Förlust 0-3
Norah har tagit ett stort kliv fram i sin utveckling i denna turnering och fortsatte sin stabila boxning även i denna omgång mot Norge. Det blev en jämn kamp som norskan inte säkrade segern förrän i sista ronden. Norah varierade sin boxning bra mellan kropp och huvud och visade att hon har en stor potential att bredda sin boxning.

57 kg Linnea Strandell, SWE vs Britt-Janne Mardal, NOR  Vinst 3-0
Detta var Linneas tredje möte med Britt-Janne. Linnea har vunnit de tidigare två mötena och denna gång blev inget annorlunda. Linnea boxades stabilt och professionellt och gjorde sitt jobb. Linneas rutin och stabila boxning blev allt för svårt för norskan. En klar serger där Linnea vinner alla fyra ronderna.

64 kg Anna Lindqvist, SWE vs Fam Elgan, NOR  Förlust 0-3
Anna, som nu gjorde sin andra match i landslaget, gjorde en tuff insats mot rutinerade och rörliga Fam Elgan. Norskans rutin och träffsäkra boxning blev lite för svårt för vår 19 år unga 64kg boxare. Anna gav dock aldrig upp utan fortsatte att kämpa ända till sista sekund av fjärde ronden.

 

/Peter Kärrlander