Nedan hittar ni en matchrapport från matcherna under 100-årsjubiléet.

Vi startade aftonen med en ungdomsmatch i 63 kg. Vår man, Haron Ahmadi från Skoftebyns AIS ställde upp på mycket kort varsel. Han fick på sin lott Jake Abrol från England som har som främsta merit att han vunnit EM för Schoolboys. Haron gjorde vad han kunde, försökte vara först, men Abrol var skicklig att kunna kontra på Harons attacker och fick med sig rättvist seger med 3-0. Det var dock ett stort plus för Harons insats. En boxare för framtiden.

Hampus Broman, nyss hemkommen med en silvermedalj från en stor internationell turnering i Bulgarien ställdes i 64 kg mot Englands mästare och ungdomseuropamästaren Jack Oliphant. Denna brittiska boxare var blixtsnabb i sina attacker och var oftast inte hemma när Hampus försökte kontra. Hampus upptäckte att när han attackerade och även bättre följde upp sina attacker så gick de genast bättre. Det är en boxning som inte Hampus brukar vinna sina matcher på. En boxning som verkligen kostar på. Det blev inte seger denna gång, men en match mycket viktig för framtiden. Oliphant vann med 3 – 0.

Malena Hede från Morgongåva ställde även upp på kort varsel och i ”fel” viktklass. Aoife O’Rourke från Irlands som var Malenas motståndare, blev silvermedaljör på U22EM i Ryssland i mars detta år. Det blev en mycket jämn historia. Malenas fina raka vänster träffade flera gånger och glädjande nog följde hon upp och vann oftast de slagduellerna. Matchbilden växlade hela tiden, Malenas vinnarvilja visade sig vara det vinnande konceptet denna afton. En mycket fin fjäder i hatten för Malena. 2-1 slutade matchen till Malena.

I herrarnas 69 kg representerade Adolphe Sylva Sverige. Han mötte den Irländska mästaren Aidan Walsh. En kontringsboxare som med upprepade ”skenattacker” fick Adolphe att attackera. Adolphe kom i sina attacker på lite ”fel” distans och blev då kontrad av Walsh. Detta är normalt inte Adolphes boxning, han är själv en mycket utmärkt kontringsboxare, men fick tyvärr inte den möjligheten att boxa på sitt sätt.  Här lärde Adolphe säkert något för framtiden, att själv finta och lura och ha tålamod för att lura kontringsboxare att attackera. 3-0 slutade matchen till Walsh.

I 75 kg blev Erik Mendoza inkallad bara någon dag innan denna kamp. Erik är en stark attackboxare som ställdes mot Irlands tvåa Michael Anthony Nevin. Matchen blev som vi är vana att se Erik boxa. Han attackerade och kämpade, gav aldrig upp, men Nevin var skicklig att läsa av attackerna och kunde sedan sätta in sina träffar som gjorde att han vann matchen. 3-0 slutade matchen till Nevin.

Vår Svenska Mästare i 81 kg Liridon Nuha mötte denna afton Irlands Mästare Thomas O`Toole. Efter ca en minut i den första ronden blev Liridon träffad på sin näsa och började blöda. Där tappade Liridon sin boxning. Nu blev det bara att kämpa, ligga på, många gånger utan tanke. Det var verkligen inte Liridons vanliga boxning. Det är dock starkt att kunna ta fram något annat när alla planer på sin egen boxning försvinner bort. Även detta var en viktig match för framtiden. Liridon måste träna på, oavsett vad som händer behålla sin kyla och boxa sin boxning. Nu blev det en verklig kämpaseger! 3-0 till Liridon.

Kvällen avslutades med en match i tungvikt mellan Alexander Bwambale och Kirill Afanasev från Irland. Afanasev, född i Ryssland har boxat i många år och hade en hel del meriter i bagaget. Denna afton visade Alexander att han verkligen är en tungviktare att räkna med i framtiden. Bra snabba attacker följdes upp med bra kontringar när Afanasev försökte attackera. Alexander var snabbare i både händer, fötter och i tanke och vann odiskutabelt över sim mycket meriterande motståndare. 3-0 till Alexander.