MÄSTARLIGAN tuffar på och denna gång blev det 11 matcher efter uteblivna boxare.

De 11 matcherna var riktigt bra och två matcher tyckte jag stack ut speciellt och det var en titelmatch i damer  SA 57 kg. Ett toppmöte med de bästa två 57 kg tjejerna i Sverige, Skenes Sophia Smith, rankad 1 och Evelina Andersson, Majorna rankad 2. Ett riktigt toppmöte med andra ord. Där Machinegun Sophies snabba skurar ställdes mot Evelinas giftiga attacker, två tjejer som boxades med stil och taktik. Det märktes att det var elitboxare i ringen och vilken match vi fick se. Grymt bra boxare! Den här gången gick Sophia Smith segrande ur bataljen och personligen kan jag tycka att fler sådana här toppmötes matcher borde ske runt om i landet där de bästa i sina viktklasser möts, alldeles för lite av sådant. Smith tog nu bältet i 57 kg i Mästarligan.

Den andra matchen som utmärkte sig en aning var Halmstads Lindon Nuha som gick uppi 91 kg för att möta BK Revansch Lukas Dembinskig och även här blev det en härlig publikmatch där Halmstad boxaren låg tätt inpå och båda boxarna bjöd på en ruggigt bra match. Halmstads Nuha avgick med segern.  Övriga matcher avlöpte i bra takt och de flesta riktigt fint boxat, mitt framför ögonen på superrutinerade landslagschefen, Nigel Davies.

Skarprättare denna afton var Cem Önal, Jerker Krantz, Patrik Eliasson och Glenn Kristensson som var mycket duktiga. Sverige har kanske inte så många domare, men dom vi har är bra.

Bästa dam blev: Sophia Smith, Skene Ak
Bästa herr blev: Lindon Nuha, Halmstad BS

Mästarligan återkommer 6 maj. Välkomna då!

På damsidan har vi ju titelmatcher och vinnare och bälteshållare just nu är:

Ungdom 60 kg Elin Pettersson, Skene

Junior: 60 kg: Linn Karlsson, Ystad
Senior 57 kg: Sophia Smith, Skene
Senior 60 kg: Andrea Pettersson, Skene AK
senior 64 kg: Jelena Jelic. Malmö BC
Senior 69 kg: Mona Husac, Skene AK
Senior 75 kg Denise Yilmaz Halldén, BK Ringen

Utmanare önskas till alla klasser utom ungdom 60 kg där Thelma Sagerfeldt-Eskilsson, Ystad gjorde sig klar efter seger mot IK Ymers Rebecka Larsen.

/Ray Husac