I turneringen i Maribor deltar 7 boxare och 2 ledare från Sverige.

7 av våra svenska Juniorer och U22:or befinner sig just nu i Slovenien för deltagande i Maribor Cup. I turneringen deltar 10 nationer: Tjeckien, Slovenien, Makedonien, Ungern, Luxenburg, Belgien, Kroatien, Schweiz, Sverige och Österrike. Totalt 24 Juniorer och 22 Seniorer finns på plats.
Turneringen är över tre dagar och startar idag 26:e Augusti kl 15.00. Vi vet ännu inte om det finns någon streaming från turneringen.

Truppen består av följande boxare och ledare:
Herr J 64 kg Marko Alärd, Skoftebyns AIS
Herr J 69 kg Emanuel Ryttersson, Hallstahammar Boxning
Herr S 56 kg Nebil Ibrahim, Upsala IF Boxning
Herr S 60 kg Alan Zangana, Hammarby IF Boxning
Herr S 64 kg Kevin Scott, Upsala IF Boxning
Herr S 64 kg Hampus Broman, BS Tor Kumla
Herr S 69 kg Peter Ahlberg, Skoftebyns AIS

Ledare är Mikael Broman och Meseret Bede

Marko Alärd som skulle ha boxat 60kg men pga att övriga motståndare inte klarade vikten så flyttas han upp i 64kg där de blev full klass om 8 boxare och kommer att möta Tjeckiens Samuel Korcek idag i kvartsfinal.

Emanuel Ryttersson boxas 69kg och med ett totalt deltagande på 5 boxare så står Emanuel över idag då han är lottad direkt till semifinal mot Patrik Petriman från Ungern.

I 56 kilo blev de endast 3 deltagare och eftersom vi hade dubblat med Alan Zangana och Nebil Ibrahim så valde Alan istället att flytta upp till 60kg där han fick möjlighet till 2 motståndare och Alan möter idag i semifinal Roland Veres från Ungern och Nebil Boxas direktfinal på Lördag mot Rezai Mohammad Dawood från Slovenien.

Kevin Scott och Hampus Broman boxar båda 64kg och det blev totalt 4 boxare i grupp och då skedde seedning vilket innebär att idag i semifinal möter Kevin Richard Kovacs från Ungern och Hampus möter Nikolov Veber Nik ifrån Slovenien.

Peter Ahlberg går i 69kg där det blev 10 boxare i grupp och eftersom tävlingen bara sträcker sig över 3 dagar så delades gruppen om 2 med 5 boxare i varje och Peter blev direktlottad till semifinal och boxar först i morgon och möter då Sloveniens Ales Dravensek.

Ni kan följa resultaten på Svenska Boxninsgförbundets Facebook-sida med uppdateringar på hemsidan efter hand.

Resultat från första dagens boxning

Först ut var Marco Alärd som fått gå upp en viktklass till 64kg p.g.a. brist på motstånd i 60kg. Han möter Tjeckiens Samuel Korcel – Marco gör en riktigt bra match men stundtals tappar han garderingen i sina attacker och den tekniskt skickliga Korcel får utrymme att kontra vilket ger honom viss fördel – stundtals håller Marco press på sin motståndare vilket han inte gillar och då får Marco en lite fördel men i slutänden vinner Korcel med 3-0.

Alan Zangana som även han klivit upp en viktklass, till 60kg, möter Roland Veres från Ungern som har en stor fördel av sin längd gentemot Alan som inte riktigt kommer in på sin distans och det blir en ganska slagfattig match men stundtals blixtrar Alan till och skär av ringen och tar för sig. Mer av den varan och vi hade kanske haft ett annat resultat men tyvärr förlust 3-0.

Hampus Broman möter Sloveniens Nikolov Veber Nik som visar sig vara en relativt erfaren boxare som dessutom är nån decimeter längre än Hampus och dessutom boxar med höger fot fram – i första ronden blir det ganska mycket ställningstagande och båda boxar ganska defensivt och vill kontra vilket inte leder till så mycket. I andra ronden försöker Hampus med hög gard ta sig fram och attackera mer men slovenen är tekniskt duktig och Hampus attacker ger inte det resultat vi hoppats på så ännu en ganska klar förlust för Sverige.

Kevin Scott kliver upp mot en än mer rutinerad boxare Richard Kovacs från Ungern – Kevin ligger på och det blir en match med fa ska lågt tempo det Kevin sätter press och träffar med många fina träffar – Kovacs står mest still och jobbar med överkroppen som försvar och kontrar. Det blir på det viset en jämn match som hade kunnat gå åt vilket håll som helst men i slutänden var det Kovacs som drog det längsta strået med vinst 2-1

Vi hoppas på bättre resultat idag när Emanuel och Peter gör sina semifinaler

För de förlorande boxarna väntar sparring nu klockan 12