För andra månaden i rad får Oliver Flodin utnämningen till månadens boxare efter en framstående insats i Brandenburg Cup som slutade med ett guld.
Nedan följer en kort intervju med Oliver:
-Grattis Oliver, berätta om turneringsvinsten.
-Tack, det kändes bra. Jag hade varit där förut och vunnit förra året så det är ett bra ställe för mig. I första matchen mötte jag en lång litauer och hade lite svårt i början och jag var lite seg. Det blev en kämpamatch som jag till slut löste bra.
Mot bulgaren boxade jag bättre och vann för att jag träffade renast och bäst i slagväxlingarna.
I semin mot tysken gjorde jag den bästa matchen. Jag kom upp bättre på fötterna mot en duktig högerboxare. Den matchen är jag nöjd med.
I finalen skulle jag mött en annan tysk som jag slog förra gången jag var där men han bröt tummen i semifinalen och var gipsad så det blev inget.

-Hur ser dina förberedelser ut inför Junior-EM i Rotterdam 11-18 augusti?
-Det går bra, vi kör på hårt. Jag har nyligen varit i Uppsala och kört ett sparringläger tillsammans med Loran Batti. Jag sommarjobbar på City Gross några dagar till och på måndag åker vi på landslagsläger till Bosön.

-Vad har du för mål på Junior-EM?

-Det känns bra, jag ska ta medalj.

 

 

/Santiago Nieva, Rikstränarev