I helgen som var arrangerade SBF:s damgrupp ett uppstartsläger för kvinnliga boxare i alla åldrar i Borås.

Boråshallen. Borås 13-14 augusti

Vi var tillbaka på klassisk damboxningsmark efter en pandemi som stoppat stora delar av verksamheten. 2019 hade vi i damgruppen ett stort läger för tjejer från hela landet och vi hoppades på en grandios start för svensk damboxning. Vi vet alla vad som skedde med Covid-19 och allt fick stoppas. Nu, nästan 3 år senare är vi tillbaka.

Drygt 70 tjejer från hela landet med blandad erfarenhet och åldersnivå samlades på lördagsmorgonen för ett första inledande pass under headcoach och tillika ungdom och junior landslagschefs, Lina Skoghagens, överinseende.

Till hennes hjälp hade vi samlat kanske det bästa svensk damboxning någonsin haft.

– Anna Laurell flerfaldig VM- och EM-gulds vinnare och tvåfaldig OS-deltagare.

– Shipra Engelke, flerfaldig svensk och nordisk mästare samt EM-silver.

– Klara Svensson flerfaldig svensk och nordisk mästare, EM- och VM-medaljös och som proffs sedermera två WBC- och två WBF-bälten.

Föreläsning med Klara Svensson, Shipra Engelke och Anna Laurell Nash

Lägrets ledord var GLÄDJE – GEMENSKAP – INSPIRATION och det efterföljdes till punkt och pricka. Det var mycket skratt och ett inspirerande läger som vi hoppas skall bli nystarten för svensk damboxning.

Under dagen genomfördes två pass med digra övningar och bra tempo, där många visade upp fina talanger.

Ett mycket uppskattat möte där våra tre förebilder berättade om sin resa i sporten var väldigt intressant och givande, där allt belystes som framgång, toppar och dalar och tävlingsnerver, nybörjare som världsmästare, alla har dom, och det kan vara skönt att veta för en debutant.

Söndagen inleddes med ett pass i lekfull anda med mycket fysövningar som fick igång utövarna, därefter var det fri diskussion där det mesta togs upp. Många ämnen diskuterades där Laurell, Engelke och Svensson bidrog med mycket visdom innan lunch.

Sista passet för dagen blev en mängd par och teknikövningar innan fri lätt sparring.

Därefter blev det fotografering och avsked.

Vi i damgruppen, Raymond Husac, Mona Husac, Klara Svensson, Cherida Town är mycket nöjda med hur många som kom och det finns gott om talang därute, nu tar vi nästa steg och vi återkommer inom kort med fler nyheter.

Tack till alla deltagare och tränare som kom.

Mvh SBF:s damgrupp
genom Raymond Husac

SBF:s damgrupp – Raymond Husac, Mona Husac och Klara Svensson. Saknas på bilden gör Cherida Town.