I helgen höll SBF en kurs för Tävlingsledare (Supervisor). Kursen hölls i Jönköping och i lokaler som sponsrats av Centrala Trafiksinstitutet. Det har länge efterfrågats en kurs för Tävlingsledare och i och med AIBA:s regelreform blir rollen som Tävlingsledare ännu mer central och viktig. Därför beslöt SBF att arrangera kursen innan säsongen drar igång på allvar. Kursledare var Fredrik Nordqvist och Dorian Butar.

Det var ett späckat Kursprogram med föreläsningar mellan 9-18 på lördagen och 9-12 på söndagen. Deltagarna gick igenom AIBA tekniska regler, AOB tävlingsregler, SBF:s Allmänna Bestämmelser, Idrottens antidopingreglemente, Kampsportslagen, SBF Diplomregler 2003 samt de nya rond- och matchprotokollen.

Följande personer deltog på kursen:

1. Kenneth Hellman, ABC
2. Helga Waldemarsdottir, ABC
3. Katrin Enockson, ABC
4. Nina de Bruijn, ABC
5. Raymond Husak, BK Rebell
6. Leo Vainonen, BK Falken
7. Jenny Johannesson, BK Fox
8. Ronnie Rosberg, Malmö BC
9. Leif Nilsson, Ronneby BK
10. Jan Ottosson, Narva BK
11. Pelle Löfving, Redbergslid BK
12. Lars-Olof Rydfalk, Stenungsunds BK
13. Jean Altun, MK Ale
14. Ismael Taki, Örebro BK
15. Kennerth Wiberg, GBG Box Team IF
16. Tomas Magui, BK Ringen
17. Susanne Kärrlander DIF

 

Kursen avslutades med ett skriftligt prov där deltagarna hade två timmar på sig att besvara 100 frågor om de regelverk och protokoll man gått igenom på kursen. Trots att tempot var högt och frågorna ofta svåra rådde det en mycket god stämning på kursen och det har varit många givande och intressanta diskussioner.

 

/ Fredrik Nordqvist