Love Holgersson är månadens boxare i juli efter sin bronsmedalj i EU-Mästerskapen i Ungern.
Nedan följer en kort intervju med Love:
-Grattis Love, berätta om EU-Mästerskapen.
-Tack, jag fick gå två matcher. I första mötte jag en hemmaboxare (Timea Nagy, VM-brons 2010 och 2012, EU-guld 2011) och jag var lite orolig för den nya poängbedömningen och jag skulle försöka vara mer offensiv men det slutade med att jag gick bakåt och kontrade som jag brukar göra och det gick ju bra.
I semifinalen mötte jag världsmästaren Savannah Marshall som jag förlorade med 10-1 mot på en gala i Wales för tre år sen (Storbritannien mot Resten av Världen 2010). Nu kände jag att jag gått framåt sedan dess. Jag hängde med mycket bättre och tyckte jag vann första ronden.
-Märkte du någon skillnad på boxningen med den nya bedömningen?
-Ja, det blir mer intensivare boxning. Förut kunde man ta en 5-2 ledning och sen hålla den. Nu måste man jobba mer aktivt i hela matchen.

-Hur ser din närmaste framtid ut?

-Nu bygger jag upp min fysik där jag fått bra hjälp av Rickard Nilsson på SOK. Snart går jag med i GMU (Grundläggande Militär Utbildning) i Gävle 19 augusti-8 november och där kommer jag ju också få bra fysträning. Jag kommer gästträna lite i BK Falken och träna lite hemma i Dalarna för att få in lite boxning också.

Nikolayev Cup har ju blivit inställd så det är inte så många viktiga turneringar nu som tur är.

 

 

/Santiago Nieva, Rikstränare