Den svenska truppen till den första turneringen i World Boxing regi bestod från början av sex boxare, tre ledare och en domare. P.g.a. sjukdomar så blev det till slut fyra boxare, två ledare och en domare som i tisdags reste till Sheffield för deltagande i turneringen. Totalt blev det 73 boxare som vägde in, 31 damer och 42 herrar, från 15 länder.

Truppen består av
Dam senior
54 kg Zehra Milli, Bålsta BK
75 kg Love Holgersson, BK Swing Fight Center
Här skulle också Sara Svensson, Föreningen Redline, följa med men hon blev sjuk och kan inte delta.

Herr senior
63,5 kg Hampus Broman, BS Tor Kumla
71 kg Kevin Scott, IF Linnéa
Här skulle också Erik Mendoza, Djurgårdens IF, följa med men han blev sjuk och kan inte delta.

Ledare är Mikael Broman och Sander Lauritsen

Domare är Mika Moisio

Lottning

Lottningen är klar och den utföll enligt följande

Damer 75kg var 9 boxare i klass och Love möter på onsdag Hereani Temarono från Franska Polynesien i en 8-delsfinal.

Damer 54kg var 4 boxare i klass, detta gjorde att man lade denna viktklass som en round robin så Zehra kommer boxas Onsdag, Fredag och Lördag och första matchen möter hon Zoe Andrews från Wales

Herrar 63,5kg var 7 boxare i klass och Hampus möter på torsdag Tulga Oyunbaatar från Mongoliet i 4-delsfinal

Herrar 71kg var 9 boxare i klass och Kevin möter på torsdag vinnaren av James Delano från Holland eller Kelvin Soquessa från Tjeckien då de ska göra upp i en 8-delsfinal innan Kevin får någon av dem i 4-delsfinlaen. Kevin möter Kelvin Soquessa i kvartsfinalen.

Resultat

Love Holgersson, Sverige – Hereani Temarono, Franska Polynesien, RSC R2

Zehra Milli, Sverige – Zoe Andrews, Wales 3-2. Första matchen i 54 kg Round Robin.

Torsdagens matcher 18/1

Cindy Ngamba, Refugee Boxing Team – Love Holgersson, Sverige, 4-1

Tulga Oyunbaatar, Mongoliet – Hampus Broman, Sverige, 5-0

Kevin Scott, Sverige – Kelvin Soquessa, Tjeckien, 2-3

Love var först ut och möter en stark explosiv boxare som gärna vill in på halvdistans, och stor del av matchen kontrollerar Love avståndet och sätter fina kontringar. Det skulle dock ha behövts lite mer uppföljning för att visa styrka och kontroll. En mycket jämn match som slutar 4-1 fördel Cindy RBT

Hampus kommer in i matchen med en tydlig plan som innebär hög gard & kontrollerad press på motståndaren, det visar sig dock ganska snart att detta inte fungerar och planen ändras, Hampus börjar istället arbeta med sitt fotarbete och istället vara den som kontrar detta medför att matchen jämnas ut och i sista ronden vänder det till ett visst övertag. Hampus hittade inte rätt förrän i slutet på matchen och det blir Tulga Oyunbaatar från Mongoliet som får de mest betydande träffarna och går hem med segern med 5-0.

Kevin startar sin match mycket fint och kontrollerar stor del av den första ronden och tar också med sig segern ut inför andra, Tempot faller lite under rond 2 vilket ger Kevins motståndare en fördel på marginalen och det är helt jämnt inför sista. Det är dock något som inte riktigt stämmer för Kevin som får lite jobbigt med andningen under sista ronden och han orkar inte riktigt fullfölja sina attacker men en marginell förlust med 3-2 som lika gärna hade kunna falla till Kevins fördel. Men vinst för Kelvin Soquezza från Tjeckien med 3-2.

Fredagens matcher 19/1

Under fredagen kommer Zehra Milli möta Melissa Mortensen, Danmark på det första passet som startar 11.00 engelsk tid i match nr. 3.

Ni kan följa matcherna på följande länkar

World Boxing YouTube

Friday 19th January: 11:00-14:00 GMT and 17:00-20:00 GMT URL: https://www.youtube.com/watch?v=4UHR9Iyq3GA

BBC:

Friday 19th January: 11:00-14:00 GMT and 17:00-20:00 GMT – BBC iPlayer, BBC Sport website and app. URL: https://www.bbc.co.uk/sport/live/boxing/67971065

Mvh Svenska Boxningsförbundet