Dagens första TKO kom i dagens första kvartsfinal i 54 kilo mellan BK Ringens Evelina Hanna och Haninges Ingrid Törnqvist. Det var en bra match med mycket vinnarhjärta där Törnqvist jagade efter den längre Hanna som kunde utnyttja sin längd till god effekt och tillslut stoppa fightern från Haninge, Törnqvist.

Det efterlängtade derbyt mellan IF Linneas Amanda Lundström och Djurgårdens IF Milicia Avramovic blev tyvärr inte av då Lundström fick feber innan matchen skulle starta och fick lämna WO (walk over).  Så Guld till Avramovic som nästa år blir senior.

Linn Carlsson i 60 kilo mot Moa Svensson, BK 1925 Karlstad, var dagens första, boxade, final och även dagens absolut blodigaste match. Svensson fick tidigt en smäll mot näsan som började blöda, men trots blodet så kämpade Karlstadstjejen på tappert och vägrade att ge sig! Det var idag Carlssons dag och hon kunde med fin distans och kontringsboxning knipa SM-Tecknet!

Stephanie Thour, BK Värend gick upp från 60 kilo till hela 69 kilosklassen och ställdes i kvarten mot BK Hammarens Alexandra Romlin. Det märktes rätt tydligt att rutinen låg hos Thour men Romlin lät sig inte skrämmas av detta utan kämpade på bra. I rond två växlade Thour upp lite och började utöka sin ledning ordentligt. I sista ronden växlade hon upp ännu ett steg och kunde ta en fin teknisk seger och en finalplats.

I 60 kilo Ungdom så ställdes Hanninges Linn Sellin Viksell mot sin gamle antagonist Itza Pabonreyes, IF Linnea. Det var en bra final i 60 kilo men Sellin Viksell drog det kortaste strået då Linneaboxaren träfade mer och oftare. Guld till Itza Pabonreyes, IF Linnea.

Dagens första utmanare till turneringens fight stod mellan IF Linneas Andreas Palm och Skoftebyns AIS:s Peter Ahlberg i 60 kilo. Det var en Ungdomsmatch i oerhört tempo och hjärta! Slagen haglade från båda hållen och eftersom det är två väldigt tekniska fighters vi pratar om så var det även en tävling i vems som prickade bäst. Det låg en känsla i hallen om att man såg någonting alldeles unikt ta plats mellan dessa unga killar. I slutända kan det bara finnas en vinnare och det var Ahlberg som drog det längsta strået med lite vassare försvar och lite mer precision i slagen. Vinst Skoftebyns AIS.

Hugo Pettersson från Mjölby mötte i 80 kilo Paulo Madeira från Djurgårdens IF. Igår skrev jag och berättade om Mjölbykillens snabba TKO i första ronden mot Höllvikens Brouwer. Idag var inget undantag. Pettersson avslutade showen även idag i rond ett. Och precis som igår så skedde det med en stenhård höger mot kroppen. Den killen är något alldeles speciellt och det ska bli roligt att följa hans karriär!

I kvällens pass så ställdes Djurgårdens Yousofi Rohullah mot den tallangfulle Roberto Bengtsson från Vaggeryds BK. Som vi pratat om innan så var Bengtsson favorittippad i detta SM. Och det visade han varför med väldigt fin boxning där han använde sin balans och följsamhet till att bli svårträffad och svårstoppad i kontringarna. Bengtsson vidare i tävlingen.

I min text inför detta mästerskap så nämnde jag Hoger Salih som en kille som kan ställa till det för många genom att han har ett bra facit med att tvinga fram stopp. Idag var en sådan dag, Salih noterade en TKO i sin 60 kilosmatch mot Umeås Syed Abdollah Hosseini. Starkt av Salih.

Dagens andra utmanare till turneringens match gick mellan Örebro BK:s Ismail Kurt och Djurgårdens Adel Belalia i 69 kilo. Det var från första ringning i rond ett till sista ringning i rond tre fullt krig i Kumlahallen! Slaget böljade fram och tillbaka och vid slagräkning så skulle det inte förvåna mig om det var antal slag som räckte för tre matcher! Det var även publikens favorit och ljudnivån var mäktig! Den som höll marginalen var Örebropugilisten Kurt som noterade flest rena slag. Trots detta ett delat domslut, en så tät match var det, 3-2 i domarröster. Tyvärr så fick detta Djurgårdaren att tappa fattningen och stolar flög på hans väg ut mot omklädningsrummen. Det kan tänkas att diciplinera åtgärder väntar då detta inte är ett sätt en sportsman ska bete sig på. Vinst Ismail Kurt och Örebro BK.

Inför denna tävlingen så förutspådde jag att Allan Malla och Noor Jacko skulle vara en matchning som kunde ske i finalen. Och i detta fick jag rätt. Jacko kunde med väldigt fin boxning ta sig vidare till final mot just Malla som på ett hejdundrande sätt vann sin match motRonnebys Ajet Jusufi. Det kommer bli en intressant match då Jacko är en superb defensiv kontringsboxare medans Malla är otrolig exlosiv och snabb. Det kommer vara skicklighet mot skicklighet och vinnaren kommer vara den som kan hålla sig bäst till sin gameplan!

I slutända vill jag nämna två boxare som gör mig förhoppningsfull inför framtiden. En av dem är Goteborg Team Box:s Billy Liljekvist och Angereds Hamoudi Ali. Detta är två boxare som uppvisar väldigt utvecklade kunskaper vid så ung ålder. Liljekvist har en atletesism som kombinerat med hans sunda grundteknik kommer ta honom långt. Hamoudi Ali är speciell, jag skulle vilja utnämna honom till tävlingens talang. Hans känsla för avstånd ihop med hans slagstyrka är minst sagt imponerande och min känsla är att vi kommer se Ali i landslagsfärger i framtiden. Finalen mellan dessa två imorgon kommer vara något ni inte vill missa!

Matcherna på söndagen börjar klockan 12.00 och jag kommer att dela länk till sändningarna i god tid innan.

 

//Linus Gustafsson

#usmjsm2016