Nu har vi genofört våra förberedelser inför OS och känner oss redo för London. Det har varit en intensiv period för Salomo och Anthony. Vi genomförde sista tävlingen på Kuba i början på juni och formen såg bra ut redan då trots en tuffare träningsperiod.

Knappt en vecka efter hemresan från Kuba genomförde vi ett träningsläger i Vålådalen 14 – 20e juni tillsammans med Anna Laurell.

Sparring fanns på plats och det blev ett lyckat läger med bra gemenskap i en härlig miljö.

Härifrån reste Anthony till Ukraina 21 juni – 1 juli på träningsläger med den Ukrainska OS-truppen. Vassili och Anthony var mycket nöjda med lägret som avslut på den tuffa mentala och fysiska träningen. Under denna tid befann sig Salomo och Tommy Andersson på tufft träningsläger i småland. Ett mycket lyckat läger i lugn miljö med bra service av familjen Andersson.

Nu bar det iväg till Bugeat, Frankrike 6 – 12 juli. För oss en välkänd plats där vi genomfört många läger. Här deltog åtta nationer som förberedde sig inför OS,
Frankrike, Sverige, Spanien, Venezuela, Botswana, Dominikanska republiken, Algeriet och Storbritannien. Under lägret låg fokus på sparring och uppgiftsparring som genomfördes varannan dag. Formen blev bättre och bättre för var dag. Vi hade också med oss Janne Koutromichalis sjukgymnast som gjorde ett strålande jobb.
Det återstod en vecka fram till vår sista förberedelse och våra boxare tränade denna tid med sina respektive tränare.

Vår sista uppladdning inför OS i London hölls i Annecy, Frankrike 20 -26 juli. Här hålls precamp för Sveriges boxare och friidrottare. Vi var de första olympierna på plats och fick snart sällskap av friidrottarna.
Vi bodde på ett fantastiskt fint spa hotell med bra, närliggande träningsmöjligheter. Vi hade sparring på plats för våra boxare som fungerade mycket bra. Här genomförde vi flera bra sparringar och fyspass. Träningsvolymen kortades ned ytterligare och intensiteten höjdes. Vikten hölls under kontroll och formen närmade sig. Här fick vi fantastisk hjälp av Andreas Berglund, fysio som höll killarna skadefria och fräscha inför träningarna.

Salomo och Anthony har gjort vad de kan för att komma i bästa möjliga form till OS.
Ett stort tack till Tommy Andersson och Angered BC respektive Vassili Boguslawski och Skarpnäcks BK för ett gott samarbete och som gjort det möjligt för Salomo och Anthony att förbereda och ta sig till OS för att nu kämpa om medaljerna.

/Majid Jelili