Lise Sandebjer och Agnes Alexiusson delar på utmärkelsen Månadens boxare i januari efter att båda vunnit guld på 5th Nations Cup i Ruma, Serbien i januari.

Agnes Alexiusson fick gå fyra matcher för att bärga hem sitt tredje internationella guld på mindre än ett år. I finalen besegrade Agnes dubbla EM-bronsmedaljören Kinga Siwa från Polen. Agnes befinner sig för närvarande i Kanada på träningsläger innan hon ska försvara sitt guld från Strandjaturneringen i Bulgarien från förra året.

Lise Sandebjer blev Nordisk mästare förra året och nu kom hon hem från Serbien med ytterligare en internationell guldmedalj efter tre starka matchvinster. Nedan följer en kort intervju med Lise.

-Grattis Lise, berätta om turneringen.
-Tack, det var roligt att komma ut och få gå tre matcher mot helt annat motstånd än jag är van vid.

-I första matchen slog jag en ryska som jag inte visste mycket om. Hon var teknisk och bra på att flytta. Det var en tuff match men jag följde planen att vara först och sen följa upp och kunde vinna med 3-0.

-I andra matchen slog jag en hemmaboxare som var lång och inledde varje rond med mycket slag. Jag hade de tydliga träffarna och kunde köra på styrka och det blev en tydlig vinst.

-I finalen mötte jag indiskan som jag sett lite av tidigare. Hon höll ett högt tempo som jag förberedde mig på mentalt, fysiskt vet jag att jag orkar. Jag ville inte ge henne för mycket plats utan träffa först och sen flytta och jag kunde vinna igen med 3-0.

-Vad har du för mål härnäst?
-Nordiska Mästerskapen i slutet av mars och sen VM i Astana i maj. Det blir väl en del läger innan dess. Just nu är det träning på hemmaplan, kör en del maxstyrka nu. Jag skulle åkt på ett läger i Ryssland som tyvärr inte blev av.

-Vad gör du vid sidan av boxningen?
-Jag satsar heltid på boxningen sen ungefär ett år tillbaka. Innan dess utbildade jag mig till socionom och har arbetat en del med ungdomar på korttidsboenden.

Lise och Agnes Serbien 5
Överst på prispallen i Serbien: Lise Sandebjer, Sverige

Lise och Agnes Serbien 6
Överst på prispallen i Serbien: Agnes Alexiusson, Sverige

Segersviterna:

5th Nations Cup
Ruma, Serbien
7-13 januari 2016

48 kg (11 deltagare)
10/01 Kvart Lise Sandebjer, SWE – Gayane Panian, RUS 3-0
11/01 Semi  Lise Sandebjer, SWE – Jovanka Radulovic, SRB 3-0
12/01 Final Lise Sandebjer, SWE – Bina Devi Haobijam, IND 3-0

60 kg (16 deltagare)
08/01 1/8-del Agnes Alexiusson, SWE – Lalhbuatsaihi, IND 3-0
10/01 Kvart    Agnes Alexiusson, SWE – Nazym Ishanova KAZ 2-0
11/01 Semi    Agnes Alexiusson, SWE – Nikoleta Pita, GRE 3-0
12/01 Final    Agnes Alexiusson, SWE – Kinga Siwa, POL 2-1