Efter en lysande insats på Nordiska Mästerskapen där han erövrade sitt andra NM-guld, är Leon Chartoi Månadens boxare i mars.

-Grattis Leon, du är Månadens boxare i mars.
-Tack så mycket, det var roligt.

-Du avslutade din första match på NM med en spektakulär KO, berätta.
-Jag kände mig i bra form och jag träffade bra redan från början i kroppen. Knocken kom automatiskt, det var inte inplanerat. Han skyddade kroppen och då drog jag högerkroken mot hakan. Jag blev glad först men sen blev jag orolig när han låg där. Domaren kallade in läkaren och de hjälpte honom upp sen och satte honom i ringhörnan.

-Sen väntade finalen mot hemmaboxaren Ilari Kujala.
-Han var teknisk, bra på fötterna in och ut. Men jag satte klara träffar hela tiden. Efter varje rond frågade jag hur det gick för mig (alla utländska domare utom Christer Palmén hade redan åkt hem så det satt fyra finska poängdomare mot en svensk i Leons finalmatch). Jag ville slå lite fler slag och inte bara satsa på singelslag. Jag var lite orolig för domslutet men den sista ronden var den klaraste. Det var extra bra att jag behöll lugnet och inte svingade. Sista ronden blev bäst och ofta har den blivit sämst. Jag är glad att jag fick segern med så många finska poängdomare.

-Vad väntar härnäst för dig?
-Jag åker på tränings- och sparringläger i Rumänien en vecka med två inplanerade matcher, en mot deras landslag och en mot stadslaget Timisoara. Det blir bra för mig för på hemmaplan är det alltid ont om sparring.

Leons KO på NM