Tillförordnade Sportchefen Lennart Bernström presenterar här information om det sportsliga arbetet framöver

Då var man tillbaka som t.f sportchef. Denna gång blir det ett kort gästspel. Förhoppningsvis har vi den 1 februari, kanske tidigare, en ny sportchef på plats som tar över skutan med full kraft.

Är under denna tid fortsatt headcoach för våra dam- och herrseniorer.

Tänkte här ge Er lite information om hur läget är för de aktuella landslagen för tillfället och hur resten av hösten ser ut gällande den sportsliga verksamheten.

Just nu har vi våra damjuniorer ute på sitt europamästerskap i Budva, Montenegro. Mästerskapet har börjat bra för vår del. Två vinster och en knapp förlust. Det är Lina Skoghagen och Niklas Valtonen som är på plats som ledare för våra deltagande boxare: Zehra Milli, Lucin Seropian och Sipel Duna. Lina är huvudansvarig för våra damungdomar och juniorer. Niklas är Linas assisterande tränare. Denna gång har vi tyvärr inga deltagande juniorherrar. Vi håller alla våra tummar för fortsättningen i turneringen.

Kommande helg genomförs ett träningsläger i Köping. Det är ett läger som från början helt var tänkt för våra damseniorer. Vi har dock nu beslutat att även plocka in våra U22-boxare till detta läger samt även OS-kvalboxaren Liridon Nuha. Vår OS-boxare Adam Chartoi har opererat sin näsa nu under hösten och är ännu ej igång i full skala. Tyvärr kolliderar detta läger med Diplom-SM som genomförs i Heby 23 – 24 oktober. Genom att vi varit tvingade p.g.a. pandemin att vara i viloläge så länge så är det svårt att hinna med allt nu när vi glädjande nog får starta upp igen. Därför kan det tyvärr bli några krockar inledningsvis.

Tanken att lägret i Köping först var tänkt för våra bästa damseniorer var att damerna har ett VM i början av december i Istanbul, Turkiet. Vi har dock ej ännu fått något datum eller inbjudan. Vill även att våra damer skall ha en internationell turnering i kroppen innan VM. Vet att det går en turnering i Polen i slutet av november enligt EUBC-kalendern, men lika illa där som på dam-VM, ingen inbjudan ännu.

Herrsenior-VM startar upp den 24 oktober i Serbien, men vi beslutade i september att ej deltaga på detta mästerskap. Vi anser oss ej förberedda på de sätt som man önskar för ett VM- deltagande.

Glädjande för vårt nationella vidkommande startade Gripen Cup upp för några veckor sedan. Nu har vi snart King of the Ring där vi alla hoppas på ett stort deltagarantal. Vi måste tävla mera!

Den 27 november har vi en landskamp mot Norge i Jönköping. Det är en landskamp som kommer att genomföras under en proffsgala. Vilka viktklasser som kampen kommer att gälla är inte ännu riktigt klart. Så fort vi vet detta kommer ett lag att tas ut.

Den 9 – 12 december har vi SM i Norrköping och då får vi alla se vad vi har för boxare som kan vara aktuella till vårens träningsläger och turneringar.

Mästerskap under våren är följande:

  • U22 mästerskap för dam/herr i Zagreb, Kroatien i mars
  • UEM, dam/herr i Sofia, Bulgarien i april
  • EM för herrar i Yerevan, Armenien i maj
  • EM för damer i Ulan Ude, Ryssland i juni

Frågor gällande dam och herr senior så går det bra att kontakta Lennart Bernström, tel: 076 – 390 18 25.

När det gäller dam ungdom och junior ringer Du Lina Skoghagen på telefon: 073 – 674 64 01.

Ansvarig ledare för herr ungdom och junior är Mikael Broman och honom når du på telefon: 070 – 792 33 79.

Önskar nu Er alla lycka till och hoppas verkligen vi får fullt med tävlingar i hela vårt avlånga land.

Mvh

Lennart Bernström

T.f sportchef