The Nordic Rumble i fredags var en uppvisning i stor stil och då pratar jag inte så mycket om de svenska resultaten utan mer om själva inramningen.

Att få äran, som lagledare, att stå i ett nedsläckt Spektrum omringad av 10 000 norrmän och lyssna till den svenska nationalsången är få förunnat. Fredagen den 24 februari flyttade boxningens mecka Las Vegas in i arenan Spektrum i Oslo.

Ibland måste man tillåta sig att se helheten istället för de enskilda resultaten. Och det var precis det som undertecknad sade till den svenska truppen innan vi klev in i Spektrum dagen innan själva galan skulle äga rum: ”Ta del av denna historiska händelse, njut av varje ögonblick, bjud upp till fight och ha kul. Detta är bara början till något ännu större.”
Efter månader av förberedelsen för att få denna gala till stånd med fem AOB förmatcher innan proffsen skulle komma ut och ta över ringen kan vi konstatera att samarbetet mellan First Lady Promotion, Norska och Svenska Boxningsförbundet gav ett mycket gott resultat. Detta var en historisk milstolpe som gav mersmak för liknande, framtida event/galor i Norden.

Ett stort tack till den svenska truppen (boxare, tränare och domare) som jag fick äran att leda under tre hektiska dagar. Ni är exemplariska ambassadörer för svensk boxning.
Visst, vi förlorade lagkampen med 4-1, men vi vann en erfarenhet som är ovärderlig. Erfarenheten har gjort oss alla inblandade ännu mer taggade och nästa gång tar vi hem segern. Norge hade ett starkt lag som inte gick av för hackor och våra svenska krigare bjöd på bra motstånd i samtliga matcher. Alex Bwambale vann sin match på ett brilliant sätt. Han förde matchen och fick det norska motståndet dit han ville även om det var stundtals jämt. I övrigt förlorade vi, rättvist. Men, som sagt, nästa gång…

Här nedan följer lite bilder från en första inspektion av arenan, samling med alla AOB boxare, invägning samt ingångsmarschen för respektive fighter. De som representerade Svenska Boxningsförbundet den 24 februari i Oslo var, i tur och ordning:
52 kg damjunior: Emilie Svensson, coach: Staffan Smedjebrink, Trond Nordby
60 kg damjunior: Elise Saulescu, coach: Micke Jäger
60 kg herrsenior: Emil Harrysson, coach: Dawan Kakaways
81 kg herrsenior: Alex Bwambale, coach: Tonton Semakala
64 kg herrsenior: Shukrat Abdrim, coach: Tonton Semakala
Domare: Christer Palmén, AIBA 2 star R&J

/Pehr Grånefors