Vid sitt ordinarie sammanträde per den 22/1-2020 fattade Förbundsstyrelsen enhälligt beslut om att i rollen som ny Sportchef anställa Lars Myrberg

Lars tillträder befattningen den 1 april i år. Nuvarande t f Sportchef Lennart Bernströms uppdrag inom SBF sträcker sig fram till den 31/8 i år.

I enlighet med styrelsens uttalade ambitioner fortsätter nu rekonstruktionsarbetet och utvecklingen av vår verksamhet med fortsatt höga ambitioner. Patrick Wheeler tillträde nyligen den nya funktionen som Verksamhetschef på SBF.

Lennart Bernström påbörjade sitt arbete i september månad 2018 och hans förordnande förlängdes redan under år 2019.

Lars och Lennart kommer initialt att samarbeta från april månad och framåt vad beträffar den yttersta ledningen av vår idrottsliga verksamhet. Lennarts framtida roll inom SBF kommer att preciseras närmare i takt med det arbete som alltjämt pågår vad beträffar översyn av förbundsorganisationen.

Lennart Bernström har utfört ett förtjänstfullt arbete sedan sin comeback i SBF och är en viktig del av våra idrottsliga framgångar med en beprövad erfarenhet och okuvlig energi. 

Kort bakgrund Lars Myrberg:

Uppväxt i Avesta. Bor på landet, i Örsundsbro. Sambo och har 4 vuxna barn.

Lasse började boxas 1977. Hann med 17 diplommatcher innan amatör-debuten 1980. Vann USM- och JSM-guld för BK Vicenten, Avesta. Efter flytten till Stockholm 1982 blev det senare JSM-guld för Narva BK, samt guld i Stockholm Box Open och på SM. Ställde upp och segrade i fem SM, två för Narva BK och tre för Djurgårdens IF. Hade Ulf Carlsson som personlig tränare. Deltog i JEM och JVM 1982; EM 1985, VM 1986, EM 1987 innan bronsmedaljen på OS 1988 i Seoul. Därefter avslutades amatörkarriären. 

Inledde därefter tränarkarriären hos DIF Boxning. Reste till Kuba på tränarutbildning i Havanna 1992. Var då tränare i BK Örnen. Startade Tensta BK 1994 och var heltidsanställd tränare. Tonton Semakala och Majid Jelili erövrade senare brons på VM 1997 och 2001. Ett antal boxare vinner både sm-guld-, silver- och brons för Tensta som diplom-, ungdoms-, junior-, och seniorboxare.

Fungerade som utbildningsansvarig i Stockholm Gotlands BF under 00-talet och har tidigare suttit i Svenska Boxningsförbundets styrelse. 

Var U- och J-landslagscoach åren 2013-2014. Är idag heltidsanställd Head coach i Upsala IF Boxning.  Klubben vann guld på USM, JSM och SM i december 2019. Jobbade dessförinnan som högstadielärare i åtta år, efter lärarstudier på Uppsala universitet.

Lasse ser mycket fram emot att få leda boxningssverige tillsammans med alla duktiga och engagerade klubbtränare med fokus på en fortsatt ökad breddverksamhet och för en än vassare internationell landslagsverksamhet.

/Anders Holmberg
Förbundsordförande