I helgen hölls ett seminarium för samtliga landslagscoacher där man samtalade kring Kravanalysens teknik-taktik-avsnitt. Dessutom inleddes en omtyckt coaching-kurs, Coach2lead, med Po Lindvall.

I helgen möttes samtliga Headcoacher och Assistcoacher på Hotel Scheele i Köping. På agendan stod genomgång av Kravanalysen samt det första steget i kursen Coach2lead, av och med Po Lindvall. Ordförande Anders Holmberg inledde seminariet genom att redogöra för den struktur och de förväntningar som finns gällande både organisation och verksamhet. Därefter delade han ut en välförtjänt gåva till Lennart Bernström, en imponerande bok om Muhammad Ali, på 7,5 kg, som tack för hans tjänster som Sportchef. Lennart kommer fortsättningsvis att jobba i landslaget som Headcoach för dam- och herrlandslaget. Därefter delade verksamhetschefen Patrick Wheeler och förbundskoordinatorn Patrik Bengtsson ut kläder med SBF-emblem till samtliga coacher. Efter utdelningen av kläder inleddes seminariet där tanken är att skapa en samsyn kring svensk landslagsboxning med stöd i det som står i Kravanalysen. Det blev en hel del diskussioner vilka lär fortgå under de kommande seminarierna. Planen är att dessa möten ska pågå under flertalet tillfällen hösten och våren 2020-21.

Nästa möte beräknas ske i början av oktober, då även SOK:s fys-expert Rickard Nilsson finns med för att belysa Kravanalysens fysiologiska del.

Landslagsorganisation 2020-21

Sportchef – Lars Myrberg

Senior Dam

Head Coach: Lennart Bernström

Assist Coach: Ulf Persson, Hichem Aouali

Senior Herr

Head Coach: Lennart Bernström

Assist Coach: Viktor Shynul, Hichem Aouali

Cutman: Carlos Bermudez

Junior/Ungdom Dam

Head Coach: Lina Skoghagen

Assist Coach: Niklas Valtonen

Junior/Ungdom/U22 Herr

Head Coach: Mikael Broman

Assist Coach: Meseret Bede, Kermith Fredriksson, Benny Risberg

Diplomkommittén

Johan Hedengran

Kermith Fredriksson

Niklas Valtonen

Sportkommittén

Klas Sandberg

Majid Jelili

//Lars Myrberg