Det händer mycket i september för våra landslag. Idag inleds President´s Cup i Turkiet och igår vann Roberto Bengtsson på Ungdoms-VM mot italienaren Armando Casamonica med 3-0.

Roberto boxar igen på måndag mot USA:s Gabriel Flores. Idag går Felix Flodin och William Gustafsson upp i ringen i Sankt Petersburg. Felix möter Batuhan Goritli, Turkiet och William ställs mot Hyeonuk Seon, Sydkorea.

Damseniorerna som nyligen varit i Sheffield på träningsläger deltar på Presidents Cup i Turkiet och Feliks Stamm-turneringen i Polen som går nästan samtidigt. Det är hög aktivitet för damerna nu och det blir spännande att se vilka damer som kniper VM-biljetten. VM i Astana, Kazakstan 24 januari-6 februari är damernas första OS-kval.

Några av våra OS-kandidater har fått ett specialstöd av SOK med satsning mot OS-kvalen annars hade det varit omöjligt att hålla så här hög aktivitet. Vi väntar även på besked av SOK om Clarence Goyeram kommer med i Topp & Talang.

Herrseniorerna åker till OS-staden Rio de Janeiro dit vi blivit bjudna på träningsläger av Brasiliens militärlag som står för kostnaden på plats. Clarence Goyeram, Oliver Flodin och Mustafa El-Molla deltar på lägret som är det första av två inför VM för Clarence. Även Italien deltar på lägret och vi tar med oss finske tungviktaren Tomi Honka i vår trupp.

Nästa VM-läger blir 24-30 september i Hennef, Tyskland där förutom värdnationen och vi även Storbritannien, Frankrike, Brasilien, Spanien, Holland och Danmark deltar. På det lägret deltar också EM-boxarna Leon Chartoi och Gabriel Richards.

Några dagar efter Tyskland bär det av till Doha, Qatar för Clarence och VM som är första OS-kvalet. Tre platser kvalar till OS och det blir bronsmatch i 69 kg om den tredje OS-platsen.

Herrjuniorerna åker till Brandenburg Cup i Tyskland som är ett viktigt test inför kommande Junior-EM i november. Ytterligare en turnering, Ahmet Cömert Cup i Turkiet kan bli aktuell, då på klubbs bekostnad.

Dessutom väntar vi på klartecken på att skicka ett par tränare till en AIBA 1-Star tränarkurs som hålls i Reykjavik, Island 18-24 september.

Landslagsaktiviteter i september:

President´s Cup
5-10 september
Erzurum, Turkiet

51 kg Juliana Söderström, Djurgårdens IF
60 kg Ida Lundblad, IF Göteborgs Team Box
75 kg Love Holgersson, BK Swing

Ledare: Peter Kärrlander och Patrick Bogere

Feliks Stamm
8-13 september
Warsawa, Polen

51 kg Helena Envall, IF Linnéa
60 kg Agnes Alexiusson, Värnamo BK
64 kg Mohammed Al-Maliki, Winning BC
75 kg Anna Laurell Nash, IF Linnéa

Ledare: Daniel Nash

Internationellt Träningsläger
8-20 september
Rio de Janeiro, Brasilien

69 kg Clarence Goyeram, IF Göteborgs Team Box
69 kg Oliver Flodin, Vaggeryds BK
91 kg Mustafa El-Molla, Höllvikens BK

Ledare: Santiago Nieva

Brandenburg Cup
9-13 september
Frankfurt/Oder, Tyskland

60 kg Anton Svensson Kulppi, IF Göteborgs Team Box
64 kg Mohammed Kuci, Tifa BC
69 kg Adam Chartoi, Hammarby IF
75 kg Mariusz Gnas, IF Linnéa
81 kg Alex Bwambale, Tensta BK

Ledare: Joel Grandell

Silesian Open
23-26 september
Gliwice, Polen
Damer Ungdom/Junior/Senior

Internationellt Träningsläger
24-30 september
Hennef, Tyskland

69 kg Clarence Goyeram, IF Göteborgs Team Box
69 kg Oliver Flodin, Vaggeryds BK
75 kg Leon Chartoi, Hammarby IF
91 kg Gabriel Richards, Djurgårdens IF

Ledare: Santiago Nieva och Patrick Bogere