I den andra landskampen mellan England och Sverige blev det knapp hemmavinst med 4-3. Tävlingen hölls i Rainton Meadows Arena i Houghton inför ca 600 personer.

51kg Talia Anthony, ENG – Elin Rönnlund, SWE 2 – 1
Det blev omvända siffror från förra matchen då engelskan boxade upp sig samtidigt som Elin emellanåt ville lite för mycket. Elin kom för högt upp på fötterna och blev prickad på vägen in. Elin försökte variera med sin vänsterkrok och även överhandshögern satt bra mot sin längre motståndare.

57kg Lisa Whiteside, ENG – Linnea Strandell, SWE 3 – 0
Linnea fick en bättre start än förra matchen då hon gick in bestämt och satte press från början. Dock gjorde även Whiteside sina justeringar och blev inte lika trött denna gången. Det blev en jämnare match denna gång som dock inte räckte till seger mot VM-trean.

64kg Josh Kelly, ENG – Clarence Goyeram, SWE 3 – 0
När Clarence rörde sig och boxade med snabba slag hade han ett övertag mot den nyblivne JVM-trean. Ibland satsar Clarence för mycket i slagen och blir sedan stående och då kunde Kelly komma tillbaka. I takt med att Clarence blev tröttare tog Houghton-boxaren Kelly över matchen. Nyttig match för Clarence som har en hög högstanivå och med fler sådana matcher kommer att kunna ta ytterligare ett kliv upp i karriären.

Nurbo Bozan

69kg Nurbo Bozan, SWE – Louis Cunningham, ENG 3 – 0
Nurbo hade varit sjuk och vi var länge osäkra på om han skulle kunna boxa. Efter en lätt träning under eftermiddagen bestämde vi att köra. Nurbo boxade med ett lägre tempo än han brukar men var lika effektiv som vanligt. Nurbo väntade på motståndaren och prickade in varierade slag på distans utan att slösa för mycket energi. Det var ett styrkebesked av Nurbo att kunna prestera så bra under de förutsättningarna.

 

Ben Bodila

75kg Ben Bodila, SWE – Peter Martin, ENG 2 – 1
Ben fick denna gång en bättre start i matchen som fortfarande låg och vägde inför sista ronden. Den var Bens bästa och avgörande då Ben lyckades få med sig den ena engelska poängdomaren och därmed en 2-1 seger mot engelske tvåan 2012.

81kg Jordan King, ENG – Hampus Henriksson, SWE RSCI 2 (knäskada)
Engelsmannen visade sig vara en riktig hårding som satsade allt han hade i varje slag. Hampus var den snabbare och satte sina slag och höll sig undan för de värsta svingarna. King hade en knapp ledning hos domarna när båda boxarna föll i golvet och Hampus drog knäet ur led. Domaren bröt matchen och kallade på läkaren som snabbt satte knäet på plats. Detta är andra gången Hampus dragit sitt vänsterknä ur led och rehabilitering väntar.

91kg Gabriel Richards, SWE – Simon Barclay, ENG 2 – 1
Engelska mästaren Barclay blev stundtals utboxad av Gabriel. En saftig vänster uppercut mot levern fick engelsmannen att backa i andra ronden. Barclay kom tillbaka något i sista ronden innan Gabriel satte in slutspurten och säkrade segern. Klar seger till Gabriel som borde vunnit med 3-0 men en engelsk poängdomare höll på sin man. Gabriel har på några dagar slagit ettan och tvåan från engelska mästerskapen 2012, starkt!

 

/Santiago Nieva