Välkommen till boxningslandskamp i Sundsvall den 20 oktober. Det kommer att avgöras tio spännande matcher där arrangörsklubben Sundsvalls BK ställer upp med tre herrar. Landskampen kommer att innehålla fyra dam- och sex herrmatcher där både regerande nationsmästare och VM-boxare från båda lagen gör upp i en spännande nationsfight mellan Sverige och Frankrike.

Laguppställning FRA-SWE den 20 oktober

48 kg Laila Sekaf, FRA – Elin Rönnlund, SWE
I den lättaste viktklassen ställs Haninge BK:s Elin Rönnlund mot Frankrikes Laila Sekaf som var tvåa på franska mästerskapen senast. Elin har under flera år fightat sig in i det internationella toppskiktet och har imponerat på stort på mig med sin envishet. Hon är regerande svensk mästare och var med på VM i Kina senast.

52 kg Abdellhafid Benaicha, FRA – Erfan Kakahani, SWE
Erfan Kakahani representerar arrangörsklubben Sundsvalls BK och har hunnit med att ta hem SM tre gånger. Han gjorde en stark comeback på SM i Sundsvall förra året. Erfan möter Abdellhafid Benaicha som har silver från franska mästerskapen i år.

54 kg Ségolène Lefebvre, FRA – Juliana Söderström, SWE
Juliana Söderström är regerande svensk mästare och var med på VM i Kina. Hon studerar till sjuksköterska parallellt en sin elitsatsning och belönades helt nyligen med RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium. Juliana ställs mot Ségolène Lefebvre.

56 kg Riad Labidi, FRA – Bashir Hassan, SWE
Bashir Hassan är veteranen i det svenska laget med ett EM-brons och 7 SM guld på meritlistan. Bashir är fostrad av den legendariska boxningstränaren Dallas i Malmö BK men representerar numera Djurgården i Stockholm. Möter Riad Labidi som var två på franska mästerskapen i år.

57 kg Pauline Leconte, FRA – Linnéa Strandell, SWE
Linnéa Strandell från Djurgårdens IF tog nyligen ett imponerande silver i den internationella damturneringen Nikolaev City Cup och visar på en uppåtgående formkurva. Linnéa ställs mot frankrikes Pauline Leconte som deltog på JVM förra året i 51 kg.

60 kg Estelle Mossely, FRA – Nina Jelic, SWE
Som Frankrikes starkaste kort på damsidan får Estelle Mossely räknas. Hon är regerande fransk mästare och har dessutom en meriterande kvartsfinal på VM i Kina som var nära att ge Frankrike en plats i damernas OS-turnering i London. Mosselly ställs mot Malmös tuffing Nina Jelic som är regerande svensk mästare och absolut redo för lite större uppgifter.

69 kg Chabane Fehim, FRA – Nurbo Bozan, SWE
Nurbo Bozan från IFK Linköping är med i “Team Rio” satsningen och är en boxare som går från lovande junior till att etablera sig i den absoluta seniortoppen. Nurbo ställs mot Chabane Fehim som är regerande fransk mästare i 64 kg men som nu alltså går i 69 kg.

75 kg Kamel Chenni, FRA – Loran Batti, SWE
Team Rio deltagaren Loran Batti är ytterligare en av våra lovande herrar som fortfarande är junior. Han har ett brons från UEM och är uttagen till JVM truppen senare i höst. Loran är en utpräglad tekniker och ställs mot frankrikes Kamel Chenni.

81 kg Bakary Mamadou Diabria, FRA – Kennedy Katende, SWE
I den lätta tungvikten kommer vi att kunna se hemmaboxaren och publikfavoriten Kennedy Katende. Kennedy var med på OS i Peking 2008 och har tävlat i AIBA:s nya proffsliga WSB de två senaste säsongerna. Kennedy har en mängd erfarenhet och rutin och ställs mot Bakary Mamadou Diabria i en sevärd match.

+91 kg Ibrahima Mariko, FRA – Otto Wallin, SWE
Landskampen avslutas med en supertungviktsmatch där hemmaboxaren Otto Wallin ges möjlighet att avgöra landskampen. Otto imponerade stort på mig när han avgjorde förra årets landskamp mot England i den allra sista matchen. Ställs här mot Ibrahima Mariko.

 

Välkommna till sporthallen i Sundsvall kl. 18.00 den 20 oktober!

 

/Erik Bredler, sportchef