Den 1:a december möts Sverige och Finland i den årliga landskampen mellan nationerna. I år går landskampen i Gävle. Här kan ni läsa mer om det lag som Sverige ställer upp med.

Efter helgens träningsläger i Köping är nu vårt lag klart. Det blir tre st. dammatcher och sju st. herrmatcher. Totalt 10 st. matcher.

Det svenska laget har hela tre Falkenboxare i uppställningen.

Vi har kommit överens med Finland att boxa i följande viktklasser:

Dam 51 kg  Natalia Samsalieva, Djurgårdens IF

Dam 60 kg  Stephanie Thour, BK Värend

Dam 64 kg  Linda Larsson, IK Ymer

Herr 60 kg  Ali Yusefi, Hammarby IF

Herr 64 kg  Emil Harrysson, BK Falken

Herr 75 kg  Erik Mendoza, Djurgårdens IF

Herr 75 kg  Anton Hellström, BK Falken

Herr 81 kg  Viktor Olsson, BK Falken

Herr 91 kg Alexander Bwambale, Djurgårdens IF

Herr +91 kg Agit Bilge, East IF Norrköping

Just nu är våra bästa damboxare på VM i Indien. Det pågår under tiden 15.11 – 24.11. De boxarna vilar från landskampen och vi ger däremot tre övriga boxare att få chansen till mer erfarenhet.

Natalia Samsalieva i 51 kg har sina rötter i Ryssland och är en stark attackboxare. Fjolårets Svenska Mästarinna i 60 kg Stephanie Thour är vår representant i 60 kg. Linda Larsson från Ymer, Borås, är vår boxare i 64 kilos klassen.

På herrsidan boxar Sverigeettan i 60 kg, Ali Yusefi från Hammarby. Han vann SM i fjol och är rankad etta i Sverige.
Från Gävle kommer vår boxare i 64 kg, Emil Harrysson. Idag rankad etta i denna viktklass.

Vi hade önskat att få boxa i 69 kg (En mycket stark klass just nu). Finland kan tyvärr inte skaka fram en fullgod representant så därför blir det istället dubblering i 75 kg.
Vår tanke var att Falkens Anton Hellström skulle ha boxat i 69 kg. Nu väljer vi att plocka upp Anton i 75 kg. Eftersom Finland kommer med två boxare så kommer vår andra representant bli Erik Mendoza.
Adam är idag kanske vår bästa boxare oavsett viktklass. Varför vi har valt att låta Erik Mendoza boxa i landskampen är följande: Adam har i höst mött Finlands bägge boxare och besegrat dessa mycket klart. Veckan för landskampen genomförs King of the Ring i Borås. I 75 kg är det ett starkt internationellt startfält anmält. Här kan förhoppningsvis Adam få tre matcher och kan därför ej boxa i landskampen p.g.a sjudagars-regeln. För Adams utveckling är det bättre att han boxar i King of the Ring. Vår Sverigetvåa i 75 kg Erik Mendoza skulle då få chansen mot Finland i 75 kg.

I 81 kg boxar Viktor Olsson från BK Falken. Viktor är vår nummer två i klassen och är mycket utvecklingsbar. Alexander Bwambale, vår etta i 91 kg, är vår man i denna klass. Alexander har i år gått upp från 81 kg till 91 kg. Var i final i den stora internationella turneringen i Tammerfors för ca en månad sedan.
Slutligen i +91 kg gör Agit Bilge från Norrköping debut i landslaget. Agit tävlar för en klubb som heter East IF och har den förra Svenska mästaren samt EM 3:an från EM 2000, Andreas Gustafsson, som tränare. Agit väger normalt 94 – 95 kg och boxar normalt i 91 kg. Han har deltagit i alla våra läger under hösten och visat en klar utvecklande kurva. Andreas och vi i landslagsledningen är helt eniga om att låta Agit gå upp i +91 kg.

Head coach Lennart Bernström