Nedan följer en kort sammanfattning om de tre matcher som stod ut mest under dagens pass.

Dag ett SM i Köping 2019.

Här följer en kort sammanfattning på tre matcher som stod ut under torsdagspasset.

Alan Zangana, Hammarby vs Muzamil Akbari, IF Linnéa blev ett riktigt klassmöte i 56 kilo. Muzamil gick snabbt på offensiven för att försöka pressa Alan till ett passivt läge. Zangana stod pall för utmaningen och kunde med bra förflyttningar röra sig undan och kontra effektivt mot Akbaris hårda anstormning. Rond ett var jämn och det var svårt att inför rond ett se vem som hade ett tydligt försprång, även om Muzamils kraftslag gav honom en liten favör. I rond två och tre skärptes tempot upp rejält och Muzamils kraftfulla fysik började ge utdelning i matchen. Alan Zangana tog en räkning i slutet av rond två, något vilken han inte var överens om med domaren, detta drog ner poängen och ökade Muzamils ledning och cementerade en seger och vidare i turneringen. Imorgon möter Muzamil Akbari, i semifinalen, Abel Michael från UIF.

Zander Bergsten från BK Ringen ställdes mot en rörlig Haningeboxare, Aiden de Araujo i 69 kilo. Haningekillen började aktivt med sin främre hand och sökte efter luckor mot den kortare Zander. Efter en trevande start började Bergsten pressa på och slog många slag vilka de Araujo duckade och värjde sig ifrån. Det var en tungrodd uppgift för Ringenkillen att försöka hitta in på den snabbe och självsäkre de Araujo men Bergsten gav sig inte och alltmer i rond två började hans slag hitta hem. I en väldigt rutinerad taktikändring så började Bergsten sikta in sig på bröstkorgen på Haningeboxaren vilket gjorde att han inte kom undan så lätt. Bergsten vittrade blod och fortsatte i ett ursinnigt tempo jaga de Araujo och taktiken gav mer och mer utdelning tills Bergsten hade matchen i ett järngrepp. En väldigt fin seger och en kylig Bergsten som höll sig till taktiken och malde ner sin motståndare. I morgondagens semi ställs han mot den ytterst rutinerade Nassir Eivaz.

Den samme Eivaz, Guldstadens BK, som stod för en väldigt fin insats mot IFK Umeås Mujtaba Hasani i 69 kilo.  En tät match där det handlade om den där ytterst lilla spetskompetensen för att vinna. Hasani låg på offensiven och bombade Eivaz med tunga krokar, Eivaz däremot kontrade fint med raka slag och visade prov på en otrolig tajming. Utåt sett var de relativt jämna men det var oftast Hasani som träffade orent och Eivaz som träffade klockrent. Eivaz jobbade väldigt bra med sin blick och förmåga att hålla en press när Hasani gick bakåt och kontra när Hasani gick framåt. En väldigt rolig och ren match från två disciplinerade boxare. Det var Eivaz som tog hem matchen med väldigt bra boxning.

Imorgon börjar matcherna klockan 14.00 på knockout.no och det är gratis att titta så bara att logga in och njuta av svensk mästerskapsboxning.