börjar närma sig sitt slut och vi har flera klubbarrangerade tävlingar att se fram emot.

Får de flesta ungdoms- och juniorboxare Är det givetvis USM och JSM i Morgongåva den 1-4 december som Är huvudmålet. Vi har många väldigt talangfulla boxare och det ska bli mycket intressant att bevittna detta mästerskap.

Jag brukar uppmana till en hög tävlingsfrekvens, det leder nästan alltid till en högre intensitet på träningarna och en snabbare utveckling.

Här kommer några av de turneringar som Är planerade inför det nya Året.

Möjlighet finns att starta vårsäsongen i Danmark. Lindholm Bokseklub arrangerar Viking Box Cup den 7-9 januari, inbjudan finns här.

BK Rebell genomför damturneringen The Golden Girl i Borås den 14-15 januari där Även internationellt motstånd väntas. Inbjudan finnas här.

Upsala IF arrangerar Uppsala Box Open den 21-22 januari. I samband med turneringen kommer Även Sverige att mäta England i en mixlandskamp.

Får Norrland går Norrländska Mästerskapen i Malmberget den 28-29 januari och arrangeras av Malmbergets AIF.

Nystartade Malmö Boxing Center i Malmö kommer att arrangera Sydsvenska Mästerskapen i Baltiska Hallen den 25-26 februari. Inbjudan finns här.

Timrå BK arrangerar Mattias Minne den 3-4 mars. Turneringen Är till minne av timarbetaren Mattias Ivarsson som förolyckades i en bilolycka 1990.

Halmstad AIS meddelar att man tyvärr tvingas ställa in Årets Halmstad Box Cup, turneringen brukar hällas i mars.

Mellansvenska Mästerskapen hälls i Örebro den 28-29 april och arrangeras av BK Kelly.

Tillsammans med turneringarna ovan arrangeras det Även flertalet galor och enstaka mattillfällen där Även Box Allsvenskan Är bra tävlingstillfällen.

Förbundsarrangerade tävlingar på våren kommer Nybörjarmästerskapen i Karlstad som arrangeras i samarbete med BK 1923 den 16-18 mars. Samt det stora målet får flertalet av våra elitboxare, SM i Haninge som arrangeras i samarbete med Haninge BK den 12-15 april.

Det ligger Även på SBF:s lott att arrangera Nordiska Mästerskapen som går på hemmaplan den 24-25 mars. Får våra yngsta boxare arrangerar NBK Akilles Diplom-SM i Söderköping den 30 mars-1 april.

Får landslagsverksamheten Är det prioritet ett får herrarnas och damernas förbundstränare Majid Jelili och John Brikell att preparera boxarna till kommande OS-kval och kommande OS i London 2012. Se herrarnas planering här och damernas planering här.

Ungdomarnas-och juniorlandslagens planeringar får herrar finns här och får damerna här. I satsningen till OS i Rio 2016 kommer Även Team Rio att spela en stor roll där uppstart sker på Bosön den 15-18 december.

 

/Erik Bredler sportchef