Förbundstränare Majid Jelili rapporterar från GeeBee turneringen i Helsingfors om semifinalsförluster för herrarna. Hoppet i söndagens finaler ställs nu till Juliana Söderström.

Juliana tog sig till final, som enda dam i truppen, via vinst mot ryskan Ksensia Shubina med 8-1 i en säker och kontrollerad match.  Finalmotståndare blir Blanca Elmir från Australien.

Enligt Jelili gjorde Bashir Hassan och Leon Chartoi riktigt bra prestationer trots förluster. Bashir boxades metodiskt och bra men den forne europamästaren Luke Cambell från England var den något bättre boxaren för dagen och vann med 5-0.

Leon Chartoi krigade och genomförde en mycket bra match mot englands duktiga Anthony Ogogo, dock knapp förlust med 5-4. Babacar Kamara kom aldrig riktigt igång och förlorade mot estländaren Ainar Karlson med 7-3.

Resultat GeeBee turneringen i Finland:
7/4
56kg Bashir Hassan SWE – Cipriano Ciro, ITA 6-4
60kg Luke Jacksson, AUS – Tobias Persson SWE 10-4
75kg Leon Chartoi SWE – Aribi Tschakajew AUT 5-2

8/4 (semifinal)
51 kg Juliana Söderström SWE – Ksensia Shubina RUS 8-1
56 kg Luke Cambell ENG – Bashir Hassan SWE 5-0
75 kg Anthony Ogogo, ENG-  Leon Chartoi SWE 5-4
81 kg Ainar Karlson EST – Babacar Kamara SWE 7-3

9/4 (final)
51 kg Juliana Söderström SWE – Blanca Elmir AUS

Herrlandslaget deltar i GeeBee turneringen i Helsingfors den 7-10 april med en stark trupp. Tyvärr saknas på grund av sjukdom och återbud Salomo Ntuve, Redouane Kaya, Anthony Yigit och Modo Sallah  Turneringen jubilerar då den i år arrangeras för 30:e gången och bjuder på ett starkt startfält med boxare från 14 nationer. Sverige skickar även en dam då tävlingen för första gången öppnat för upp damer i två viktklasser.
De 14 nationerna som deltar är: Australen, England, Irland, Italien, Estland, Litauen, Sverige, Norge, Portugal, Ryssland, Uzbekistan, Frankrike Österike och Finland.

Det är som sagt en tuff turnering med ett starkt startfält, AIBA har en artikel på sin hemsida som uppmärksammar några av deltagarna.

Sveriges trupp till GeeBee turneringen 7-10 april.

56 kg Bashir Hassan, Djurgårdens IF
60 kg Tobias Persson, Värnamo BK
75 kg Leon Chartoi, Narva BK
81 kg Babacar Kamara, Djurgårdens IF
51 kg Juliana Söderström, Botkyrka BK

Förbundstränare: Majid Jelili & Klas Sandberg
Domare: Leo Vainonen

 

/Erik Bredler, sportchef