Idag, den 12:e mars 2018 beger sig några av våra svenska boxare ner till Paris, Frankrike för att tillsammans förbereda sig inför U22 EM.

Mellan 12-17 mars kommer följande personer delta i träningslägret inför U22 EM i Paris:

Ledare:
Daniel Nash

Boxare:
64 kg – Emil Harrysson
54 kg – Katrin Norén
54 kg – Sara Svensson

Sara kommer att delta i lägret ur träningssyfte, samtidigt som Emil och Katrin deltar som förberedelse inför mästerskapet.

Dag 1

Det svenska laget anlände till Paris runt kl. 9.00 den 12 mars. Ledare Daniel Nash rapporterar om lägret som hålls i INSEP, Frankrikes olympiska träningsanläggning.

Den stora anläggningen är belägen i utkanten av staden, och är anpassad för många olympiska idrotter. Just boxningsanläggningen är i toppklass, med en stor lokal som rymmer 3 ringar, 20 säckar, samt en styrketräningsyta som är anpassad efter boxarnas behov. Det märks att Frankrike satsar på sin boxning, och att de vill vara en stark boxningsnation. Nationens toppboxare bor i INSEP på heltid, och tränar tillsammans med landslagscoacher.

På träningslägret deltar det franska landslaget, som satsar mot U22 EM, och vårt egna svenska landslag. Planen är att boxarna ska ha ett gemensamt pass om dagen, med fokus på uppgiftsparring, och matchsparring. En testmatch mellan nationerna är också inplanerad. Igår (12/3) anordnades ett pass med skolboxning, där fokus låg på rörelse, skugg och säck. På morgonen idag står löpning på schemat, och i eftermiddag blir det uppgiftsparring.

All information om träningslägret kommer kontinuerligt att uppdateras på dennna sida.