Patricia Berghult har tagit silver i JEM 2012. Helt fantastisk insats av Patricia. Finalmotståndaren och Frankrikes representant i klassen Wendy Couvercelle var stark och vann finalen.

J64 kg Wendy Couvercelle FRA – Patricia Berghult SWE: 19-13

Vår taktik var att utnyttja att Patricias längd där hon skulle jobba med aktiva fötter, gå in och sätta slag från distans för att sedan flytta i sidled alternativt steg bakåt för att komma med ytterligare attack. Tyvärr stämde det inte alls idag utan Patricia hamnade relativt stillastående framför fransyskan på halvdistans och bytte slag, underläge med 3-4 efter första. Patricia var riktigt frustrerad över situationen och kämpade och slet hela vägen men lyckades inte få till den fina boxning hon hade under semifinalen. Rondsiffrorna var i andra 5-8, i tredje 9-14 och slutligen 13-19. Patricia har haft en fantastisk ungdoms- och juniorkarriär där hon av fyra möjliga mästerskap tagit sig till final i samtliga! Hon är redan etablerad i seniorlandslaget och avslutade som ”småpåse” med ett JEM-silver. Grattis Patricia och Höllvikens BK!

/Katrin Enokssson

I bilderna nedan ser vi våra två bronsmedaljörer vid prisutdelningen i JEM, Ida Lundblad respektive Sagal Adan Hussein. Båda boxarna har gjort ett enormt JEM och är mer än väl förtjäna av sina bronsmedaljer. Ett stort tack till er silver- och bronsmedaljörer för era insatser och många gratulationer!