Sista lägret innan Junior-EM i Rotterdam 11-18/8 genomfördes i Hennef, Tyskland den 1-5/8. Lagledare John Brikell rapporterar från lägret.

Hennef Sportschule är ett sportcentra strax utanför Köln som ligger naturskönt strax utanför en liten trevlig stad. Anläggningen har allt man behöver. Boxningshallen har 2 matchringar och 2 på golvet, kameror, ca 20 säckar och hyfsad golvyta. Det finns gym, löparbana och simbassäng både ute och inne. Hennef håller bra standard på både boende och mat.

Vi anlände torsdag vid lunch och fick träna själva på eftermiddagen då de andra lagen anlände på fredag förmiddag. På plats var Norge samt  Tysklands UVM-lag och JEM-lag, Litauen anlände när vi åkte. Tyskarna hade flera boxare i nästan varje viktklass så det fanns gott om träningspartners och passen genomfördes med hög kvalité.  Det blev bara en matchsparring, på söndag eftermiddag, men det blev an bra avslutning där alla killarna boxade bra och var snäppet (minst) bättre än sina tyskar. Det ger gott självförtroende inför EM. Våra killar visade bra klass under lägret och kommer att vara med och slåss om medaljer under EM.  Jag vill tacka Sören Andersson som var med som coach och Walter Mohr som tog kontakt med tyskarna.

Genomförda Träningspass

Torsdag

Skuggboxning 3 ronder

parövningar 3 ronder

Konditionscirkelträning (MAP)

Fredag

07.30 gymnastik och skolboxning

10.00

Explosiv styrka

16.30

Skuggboxning 1 rond

Parskugg 2 ronder

Uppgiftsparring 6 ronder

Plattor 2 ronder

 

Lördag

07.30

Morgonjogg, skolboxning och skugg 1 rond.

10.00

Skuggboxning 3 ronder med taktiska uppgifter., Snabbhet/explosivitet på säck 3 ronder med teknisk uppgift.

19.30

Skugg 1 rond

2 ronder parskugg

6 ronder uppgiftsparring

 

Söndag

07.30

Promenad och tänja/mjuka upp kroppen.

11.00

Explosivt rekryteringspass

4 spurter 3x10m, 1x30m

Skugg 1 rond

4X4 explosiva kombinationer på plattor.

16.00

Matchsparring

 

 

/John Brikell