Vårt nya år drar igång med ett flertal tävlingar. Fliken tävlingar på hemsidan publicerar alla sanktionerade tävlingar i boxning. Januari bjuder dessutom på en landskamp mot England.

Detta år startar den 14-15 januari med en stor turnering enbart för tjejer, Golden Girl Box Cup, som genomförs i Borås. Möjligen har Frida Wallbergs rykte och färdigheter inspirerat till tävlingsnamnet. Nu kör de igen och vi hoppas på att eliten av våra tjejer ansluter så att det fortsatt blir en tävling med stor prestige.

Parallellt, lördagen den 14 januari, genomför Östsvenska Boxningsförbundet sin Adidasserie för diplomboxare. Denna gång hos Naim Terbunjas klubb, IFK Linköping. De östsvenska diplomboxarna välkomnar boxare från andra distrikt att delta vilka då givetvis är med om att tävla om de fina finalpriserna.

Veckan därefter, 21-22 januari genomför Uppsala IF sin cup ’Uppsala Box Open’. Tävlingen har genom åren haft flera namn men tävlingen är den samma och av samma höga kvalitet. Kanske finns Punchpralinerna på plats med uppmuntran för de bästa.

På lördagen den 21 januari arrangerar Svenska Boxningsförbundet landskamp mellan Sverige och England vilken måste ses! Landskampen genomförs efter lördagens Uppsala Box Open och i samma arena i Fyrishov.

I den sista helgen av januari är det dags för Norrländska mästerskapen som genomförs i Malmberget. Det ska bli spännande att se vilka Norr tar fram som årets adepter till kommande svenska mästerskap.

Samtidigt arrangerar Halmstad en klubbtävling i Andersbergsskolan. Klubbtävlingar är bra för oss alla så vi hoppas på fler sådana.

Ett gott nytt år till er alla!