Under SM i Haninge anordnades ett seminarium och ett informationsmöte till närvarande tränare och ledare.

Informationsmötet hölls direkt efter fredagens invägning och inleddes av undertecknad som presenterade landslags- och förbundstränarorganisationen i SBF och de ekonomiska förutsättingarna för de olika kategorierna, samt en presentation över vår satsning mot OS i Rio 2016 ”Team Rio”.

Förbundstränare John Brikell presenterade herr– och damlandslagets genomförda satsningar och kommande upplägg och Katrin Enoksson hade samma information för herrarnas och damernas junior och ungdomslandslag.

SBF:s 3-stjärniga AIBA domare Stefan Nordin hade en kortare dragning om de internationellt kommande och genomförda tävlingsregler som väntas och vad det kan innebära.

Ida Kvist avslutade informationen med att presentera möjligheter och ansökningsförfarande för idrottslyftet för år 5.

 

Under lördagen genomfördes ett miniseminarium med Kwamena Turkson och Sanna Neselius.

Kwamena (bilden ovan) presenterade en mycket intressant studie som handlade om ”self talk” -boxarnas inre samtal inför, under och efter matcher och prestationer. Kwamenas C-uppsats ”I huvudet på boxare” kan läsas här.

Sanna presenterade arbetet med sin forskarstudie och de resultat som studien kommit fram till. Sanna rekomenderade till återhållsamhet från allt för täta matcher och tuffa sparringar. Studien kan läsas i sin helhet här och SBF:s vidare arbete med Sannas studie går till så här.

i-huvudet-pa-boxare
Sanna Neselius presenterar sin forskarstudie under SM i Haninge.

 

Informationsmöte SBF:

Fredag 13 april kl 09.00 – 10.00 på Hotell Quality Hotel Winn

· Landslags- och förbundstränarorganisation: Erik Bredler

· Landslagens budgetar för träning och tävling: Erik Bredler

· Herr- och damlandslagets satsningar: John Brikell

· Herrjunior- och damjuniorlandslagets satsningar: Katrin Enoksson

· Nya tävlingsregler och domarsystem: Stefan Nordin

· Information idrottslyftet: Ida Kvist

Tränarseminarium:

Lördag 14 april kl 09.00 – 10.00 på Hotell Quality Hotel Winn

Presentation av studie ”self-talk” och prestation bland landslagsboxare: Kwamena Turkson
Kwanena Turkson genomför sina studier på GIH i Stockholm. Under seminariet kommer han att presentera sin uppsats ”i huvudet på en boxare”. Uppsatsen handlar om ”self-talk” och bygger på en intervjuserie där flera av våra främsta landslagsboxare medverkat. Kwamena är själv en av våra mest framgångsrika boxare med två EM-brons och deltagande på OS i Atlanta -96 och kommer även att dela med sig av sina egna erfarenheter.

Presentation forskarstudie av skador inom boxning: Dr. Sanna Neselius
Sanna Neselius är förbundsläkare och sitter även med i det europeiska boxningsförbundet EUBC:s medical kommission. Sanna har bedrivit ett forskningsprojekt sedan 2004 för att kunna utröna effekter och eventuella skador i samband med boxning. Hon har själv en lång boxningskarriär bakom sig med 6 SM titlar, guld på Europacupen 1997 och även tre proffsmatcher. Forskningsstudien kommer att publiceras den 4 april vilket ger Sanna möjlighet att presentera sitt material under seminariet.

 

/Erik Bredler sportchef