I söndagens tävlingspass inledde Sagal Adan Hussein med seger över Sonia Drouot från Frankrike. Tanya Karlsson förlorade mot Elif Nur Coskun från Turkiet.

J51 kg; Elif Nur Coskun TUR – Tanya Karlsson SWE: 19-10

Tanya kände av stundens allvar i sin mästerskapsdebut och fick tyvärr inte ut sin normala power i slagen. Turkiskan var längre och kunde läsa Tanyas attacker, agerade smart och efter första ronden låg vi under med 2-4. I rondpausen jobbade vi på att få igång Tanyas fötter och att hon skulle byta vinklar för att ta sig igenom turkiskans försvar dessutom tryckte vi på vikten av att få med kroppen bakom slagen för att få med sig poäng vid träff. Tyvärr kunde vi inte vända matchbilden alls då rond två slutade med 5-10, rond tre 7-14 och slutresultatet blev tyvärr turkisk seger med 19-10.

J57 kg; Sagal Adan Hussein SWE – Sonia Drouot FRA: 11-10

Även denna debutant kände av den anspänning som ett mästerskap innebär. Taktiskt hade vi arbetat  mycket med att direkt gå ut och ta tag i taktpinnen för att hon skulle ta poängmässig ledning efter första. Sagal var inte så slagvillig som vi hade hoppats på, men hade däremot sin livs bästa gard. Hon hade trots detta en ledning med 3-2 efter första! Vi jobbade matchen igenom med att se till att få power i slagen. Taktiken var att trycka ut den raka högern för att stoppa upp den betydligt starkare fransyskan för att därefter byta vinkel och komma med ytterligare en attack. En oerhört jämn match som kunde slutat hur som helst. Men med siffrorna 6-5 efter andra, 8-7 efter tredje och Sagals näve i luften med siffrorna 11-10 blev hon klar för kvartsfinal!

J57 kg; Sagal Adan Hussein SWE – Alessia Canonica ITA (14 deltagare)

Kvartsfinalen boxas måndagen den 5 november.

Katrin Enoksson