Nedan presenterar head coach för dam och herr senior sina tankar inför hösten och den stora begivenheten 2020 – OS i Tokyo.

Vägen till OS kval!

Äntligen har vi fått veta när boxningens kval till OS kommer att äga rum. Inte exakt datum, men det skall ske i London i månadsskiftet februari/mars.

Tänkte här ge Er information vad som kommer att gälla under hösten för både dam och herr seniorer. Jag har ju äran att vara headcoach för båda dessa grupper.

Vi har nu snart ett herr-VM i Ryssland i Ekaterinburg. Åker till VM gör de boxare som har varit med på de internationella tävlingarna under våren.

Det är:

69 kg Billy Liljeqvist

75  kg Adam Chartoi

81  kg Liridon Nuha

91  kg Alexander Bwambale

Damerna har sen ett EM i Madrid 22.08 – 01.09. Detta EM fanns inte med på den internationella planeringen i januari när vi gjorde planeringen. Plötsligt dök det upp. Det är nästan så man idag känner den internationella boxningen. Ingen längre framförhållning. Kan vara svårt att planera.

Till EM åker:
57 kg Stephanie Thour

60  kg  Agnes Alexiusson

75  kg Love Holgersson

Samma lag åker även till VM 03.10 – 13.10

Detta VM går i Ryssland i en stad som heter Ulan-Ude. Staden ligger väldigt långt bort, ända vid Bajkalsjön. En tidsskillnad mot Sverige på 7 timmar. Vi planerar ett läger i Ryssland innan VM för att komma in i rätt tidsrytm i god tid före mästerskapet.

När VM såväl för damer och herrar är över så startar vi om med sikte på OS kvalet i London.

Helgen 25.10 – 27.10 tänkte vi ha ett sparringläger på Bosön. Detta gäller både dam och herr. Kommer att kalla de boxare som har deltagit på VM samt några till på SBF:s bekostnad. Sedan är det fritt för alla att komma till Bosön och visa att de är bättre än de boxare som nyligen boxat på VM. Vi kommer att ha ringdomare och läkare på plats. Det blir minst två st. sparringar. Kommer att återkomma med närmare information om detta. Ni kan redan idag anmäla Ert intresse för att vilja komma till Bosön.

Efter sparringlägret så har vi King of the Ring. Samtidigt med King of the Ring i år genomförs den årliga Tammerforsturneringen. Kommer att sända några boxare till Tammerfors. De som inte åker till Tammerfors skall boxa i King of the Ring om Ni vill vara med och konkurrera om en plats till OS-kvalet.

King of the Ring arrangeras 22.11 – 24.11 och Tammerforsturneringen samma helg.

Den 05.12 – 08.12 kommer SM att äga rum. Plats är ej ännu bestämd.

Vi har alltså Sparringläger, King of the Ring, Tammerfors och SM under hösten som kommer att vara de verksamheter som kommer att ligga till grund för vilka boxare som kommer att representera Sverige vid OS kvalet i London.

Räknar med att kunna publicera laget redan före jul.

Idag är ännu inte allt helt klart hur vi kommer att göra i förberedelserna till OS kvalet. En prel. tanke idag är följande:

Ett läger på Bosön i januari är tänkt för alla. Damerna har Golden Girl där vi nästa år planerar att starta med ett landslag. Ett läger på plats i Borås innan Golden Girl finns med i tankarna. Ev. en turnering för herrarna. Sedan kanske vi genomför ett sista läger på Bosön med inköpt sparring eller att vi åker iväg någonstans. Detta arbete med att ta kontakter kommer nu att äga rum på både dam och herr VM.

En viktig tanke jag har är att när laget är uttaget till OS kvalet så kommer tränaren för respektive boxare att få vara med i hela verksamheten. En kostnad som tyvärr ej SBF kan bistå med, men vill redan nu flagga upp med att alla tränaren kommer att få vara med. Även under OS kvalet i London. Vi måste skapa en verklig Vi känsla där alla hjälper varann för att nå det gemensamma målet = OS.

Min förhoppning att Ni nu alla som har OS i tankarna vet vad som gäller i höst. Har Ni frågor så är det bara att ringa eller maila.

Nu kör vi mot kvalen.

”Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd, men det är vägen, som är mödan värd” (Karin Boye, I rörelse).