Information gällande SM i Norrköping 9-12 december 2021

Arrangören NBK Akilles och Svenska Boxningsförbundet har beslutat att under SM i Norrköping genomföra kontroll av vaccinationspass/Covidbevis innan inträde på arenan. Alla åskådare över 18 år kommer att kontrolleras.

Detta i enlighet med de nya riktlinjerna som gäller vid offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 åskådare.

Vid en idrottstävling på en tydligt avgränsad arena – som vid tävling inomhus – ska åskådarna räknas som deltagare.

Däremot räknas inte utövare, boxare, tränare och funktionärer som deltagare och behöver inte ha vaccinpass.

Anordnaren ska vid inpassage kontrollera att deltagare som är 18 år eller äldre är vaccinerade med två doser vaccin och att det har gått minst 14 dagar sedan den andra dosen. Deltagaren ska kunna visa upp vaccinationsbevis och legitimation.

Undantag från detta krav gäller för personer under 18 år och för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig. Det behöver man då kunna verifiera med giltigt läkarintyg.

Vaccinationsbevisen visar att man är vaccinerad mot covid-19. Gå till E-hälsomyndighetens webbsida covidbevis.se för att hämta ditt vaccinationsbevis via inloggning med e-legitimation. På samma sida finns även frågor och svar om vaccinationsbevis. Där beskrivs bland annat hur du som inte har e-legitimation kan beställa vaccinationsbevis.

(Information om vaccinpass/Covidbevis kommer från www.rf.se, uppdaterad 30 november 2021)

I övrigt hänvisas till SBF:s Covid-19-sida för mer information

Beroende på vad som sker i hänsyn till pandemin så kan det införas andra föreskrifter, restriktioner eller andra förhållningsregler inför SM. Om detta sker kan ny information komma med kort varsel och föreskrifter för SM ändras.

Mvh SBF och arrangören