Sportchef Lennart Bernström har börjat arbeta med planeringen för hösten aktiviteter för seniorlandslagen. Det är både Europa- och Världsmästerskap som stundar i vår/höst.

Här följer lite information om seniorverksamheten gällande dam- och herrlandslagen för den närmaste tiden fram till årsskiftet.

Vi har nu först European Games i Minsk där Agnes Alexiusson och Love Holgersson redan är klara för att deltaga. Detta mästerskap sker under tiden 20.06 – 30.06.

För herrarna är det att räkna som EM, men det är SOK som bestämmer vilka som får deltaga för Sverige. Har föreslaget till SOK följande lag:

69 kg Billy Liljeqvist, Bulldog Training Center IF

75 kg Adam Chartoi, Hammarby IF Boxning

81 kg Liridon Nuha, Hammarby IF Boxning

91 kg Alexander Bwambale, Djurgårdens IF Boxning

Officiell uttagning av SOK kommer att ske den 27 maj!

Som förberedelse till European Games kommer vi att vara på läger i Minsk 07.06 – 18.06. Med på lägret är också Stephanie Thour.

Damerna åker hem den 14 juni och reser sedan ut med den stora svenska truppen den 18 juni.

Vi har sedan i september ett VM för herrarna i Ekaterinburg. Det genomföres under tiden 06.09 – 22.09.

Planerna i dag för förberedelse för herr VM är ett fysläger i Vålådalen i augusti och sedan träningsläger i Ryssland innan VM.

Damerna har sitt VM också i Ryssland. Deras VM genomföres under tiden 03.10 – 13.10

Till Dam VM är redan tre damer uttagna. Det är:

57 kg Stephanie Thour, BK Värend

60 kg Agnes Alexiusson, Värnamo BK

75 kg Love Holgersson, BK Swing

Damerna kommer redan sista veckan i juli åka till Spanien på ett fysläger genom SOK:s försorg. Vi har ett EM sista veckan i augusti i Spanien. Bra med matchtillfällen.
Fysläger i Vålådalen i september och ett sista läger inför VM som ännu ej är bestämt var. Allt detta är i dagsläget preliminärt. Arbetar med att få alla bollarna på plats.

VM blir förhoppningsvis OS-kval för dam respektive herrar. Detta vet vi ej till hundra idag.

Har precis fått reda på att AIBA troligtvis ej kommer att arrangera OS boxningarna, utan tävlingarna kommer troligtvis att organiseras av IOK. Slutgiltigt beslut tas den 26 juni. OS-kval kommer förslagsvis att äga rum under tiden januari – mars 2020.

Genom att de säkert finns boxare i Sverige som vill visa att de är bäst och att det är så få tävlingstillfällen i Sverige så har vi planerat in ett s.k. sparringläger på Bosön 08.11 – 10.11. Vidare information kommer lite senare. Bosön byggs om i sommar. Vi kommer att äntligen få en ny ring och plats för förhoppningsvis 14 st. redskap.

Sedan har vi King of the Ring 22.11 – 24.11 i Borås.

SM genomförs 05.12 – 08.12. Ännu har ingen sökt mästerskapet! Stockholm igen?

Detta är i stort hela planen för dam- och herrseniorer fram till årsskiftet. Det kommer att planeras in flera turneringar. Återkommer med detta efter EG i Minsk. Tycker det är ytterst viktigt att alla vet vad som är på gång. Nu kan det alltid bli ändringar, men en grundplan finns idag.

Återkommer med mer information efter EG i Minsk.