Det börjar bli dags att söka gymnasieutbildning och möjligheten finns att söka NIU-gymnasie med boxningsprofil. SBF har två godkända NIU-utbildningar – en i Haninge och en i Angered.

Information om NIU-gymnasiet i Haninge:

Sök till Boxningsakademin i Stockholm.

Inför dina gymnasiestudier hösten 2021 vill vi informera dig om möjligheten att söka till boxningsgymnasium (NIU) i Haninge.

Skolan är till för dig som vill kombinera elitidrott och studier.

Boxningen på skolan är tänkt som ett komplement till den ordinarie klubbträningen. Idag tränar vi två pass per vecka och har ett teoripass. Perfekt för dig som vill ha mycket träningsvolym i en bra miljö med hög kvalitet på träningskamraterna.

Syftet med utbildningen är att förbereda för elitidrott på seniornivå samtidigt som eleverna ska få en utbildning att falla tillbaka på efter avslutad boxningskarriär.

Boxningsakademin i Haninge erbjuder:

– 2-3 träningspass i veckan på skoltid (400 poäng)

– 1 teoripass/vecka (regler, träningslära, idrottspsykologi, kost, doping etc.)

– Möjlighet till idrottsmedicinsk genomgång 2 ggr/år.

– Återhämtningsmål efter varje träningspass.

– Boende i anslutning till skolan för inflyttade elever.

– Föreläsare (gästinstruktörer, domare, idrottsprofiler).

– Gratis gymkort till Friskis & Svettis i Haninge.

Som sökande gör du ditt skolval på vanligt sätt till Fredrika Bremergymnasiet. Dessutom fyller du i bifogad ansökningsblankett till Boxningsakademin som du hittar här

https://docs.google.com/forms/d/157tZCPYqMbI5-0jZJT_J7y0Y4TS2Pb0BTz0VN1oexrA/viewform?edit_requested=true

Sista datum för ansökan för Boxningsakademin är 1:a december. Hör gärna av dig vid frågor eller om du vill komma på en rundtur.

Till hösten 2021 har vi 5-6 platser.

Ansvarig och tränare för Boxningsakademin är Meseret Bede som även är assisterande landslagstränare för U/J herrar. Här hittar du en intervju med honom från förra året med Linus Gustafsson där Linus ställer frågor om syftet bakom akademin och varför man ska söka dit.

https://amatorboxning.se/2019/04/29/intervju-med-meseret-bede-om-att-plugga-med-boxning/?fbclid=IwAR0V9h22zkztxkJQI8EO0Zb0A8Cr_yCQy0QOHuKiQX9l9wO2GnFI9PAb2oo

För mer information så hör av er på
E-post: meseret.bede@gmail.com

Information från NIU-gymnasiet i Angered: 

Ni hittar all information om ansökan till NIU-utbildningen och anmälan via följande länk: https://www.gymnasium.se/skola/goteborgs-gymnasieskolor/angeredsgymnasiet/idrottsutbildning-niu-boxning-167138